UUSIMMAT

Intel NUC -minitietokoneisiin tulossa mahdollisuus vaihtaa suoritin – Alder Lake -version julkaisu jo lähellä

03.01.2022 21:36 | Muropaketin toimitus

Intel NUC -minitietokoneet ovat päivittymässä Alder Lake -suorittimien aikaan. Kavereiksi on luvassa suorituskykyisiä näytönohjaimia.

Intelin tulevasta Alder Lake NUC-minitietokoneesta ilmestyi kuva Twitteriin. Se mikä on kuvassa mielenkiintoista, on emolevyllä näkyvä LGA1700-kanta. Aiemmin NUC-emolevyillä ei ole nimittäin ollut mahdollisuutta vaihtaa suoritinta. LGA1700-kanta antaa mahdollisuuden paitsi valita vapaasti 12. sukupolven Alder Lake -suorittimen, niin se ehkä sallii myös tulevan 13. sukupolven Raptor Lake -suoritinpäivityksen.

Kuvan perusteella näyttää siltä, ​​että emolevy sisältää kaksi DDR4-muistipaikkaa sekä PCIe 4.0 NVMe -paikan. NUC:sta saattaa olla olemassa myös DDR5-muisteja tukevia versioita, mutta Tom’s Hardware arvelee, että Intel Intel on päättänyt tuoda ensin markkinoille DDR4-version, sillä DDR5-muistien saatavuus on tällä hetkellä heikkoa.

NUC 12 Enthusiast on melko merkittävä päivitys nykyiseen NUC 11 Extremeen verrattuna, sillä siinä yhdistyy uusi 12. sukupolven Core-suoritin tehokkaaseen näytönohjaimeen. Huhutusti minitietokoneessa olisi suorituskykyinen Intel Xe-HPG DG2 -näytönohjain, joten tietokone soveltuisi loistavasti pelikäyttöönkin. Minitietokone saatetaan esitellä jo pian CES 2022 -tapahtuman yhteydessä.