Uusimmat

Intel palkkasi AMD:n grafiikkapiireistä vastanneen pääarkkitehdin

21.02.2022 18:27 Muropaketin toimitus

AMD Technologiesin vanhempi tutkija ja Radeon-grafiikkapiirien pääarkkitehti Rohit Verma siirtyy Intelille. Hänet palkattiin äskettäin toimitusjohtaja Pat Gelsingerin ja Intelin kelkkaan.

Verma ehti työskennellä AMD:llä lähes kymmenen vuotta, ja nyt hän vie pitkän kokemuksensa näytönohjaimista Intelin leiriin. Intel tulee olemaan AMD:n ja Nvidian merkittävä kilpailija näytönohjaimissa, sillä Inteliltä on tulossa erillisnäytönohjainten Arc Alchemist -sukupolvi vielä tänä vuonna.

Tom’s Hardwaren tietojen mukaan Verman palkkaus on merkittävä veto Inteliltä. Lähes yhdeksän vuoden aikana Verma oli vaikutusvaltainen tekijä AMD:n projekteissa, joissa tutkittiin sekä pöytäkoneiden että kannettavien tietokoneiden erillisnäytönohjaimiin liittyvää teknologiaa. Vermalla on asiantuntemusta myös laajemmin järjestelmäpiireistä, ja muun muassa niiden tietoturvasta sekä virranhallinnasta.

Verma on paluumuuttaja, sillä hän työskenteli järjestelmäpiirien arkkitehtina Intelillä vuodesta 1999 vuoteen 2013. Intelin toimitusjohtaja Pat Gelsinger on asettanut yhdeksi tavoitteekseen aivovuodon estämisen Inteliltä, ja hänellä onkin tarkoituksena tuoda lukuisia ”vanhan tiimin” jäseniä takaisin yritykseen.