Inteliltä 15-ytiminen Ivytown-jättiläinen

12.02.2014 18:03 | Petrus Laine

Vaikka Intel on tuomassa uusimpaan Haswell-arkkitehtuuriinsa perustuvaa 8-ytimistä, lähinnä palvelinkäyttöön tarkoitettua Haswell-E-prosessoria markkinoille vielä tämän vuoden aikana, ei sitä edeltänyttä Ivy Bridge -arkkitehtuuriakaan ole vielä haudattu täysin. ISSCC-konferenssissa (International Solid-State Circuits Conference) on nimittäin paljastunut, että Intel valmistelee maksimissaan 15-ytimisen Ivytown-prosessoriperheen julkaisua.

Anandtechin käsiinsä saaman virallisen dokumentin mukaan Ivytownin huippumalli tulee olemaan natiivisti 15-ytiminen, 150 watin TDP-arvolla varustettu 4,31 miljardista transistorista rakentuva jättiläinen, joka valmistetaan 22 nanometrin prosessilla. Prosessori on varustettu 37,5 megatavun L3-välimuistilla, 40 PCI Express -kaistalla ja Hyper-threading teknologialla. Ainakin toistaiseksi nopeimman mallin maksimi Turbo-kellotaajuus tulee olemaan 2,8 gigahertsiä, mutta Ivytownin kerrotaan skaalautuvan aina 3,8 gigahertsiin asti. 3,8 gigahertsin kellotaajuus saattaa tosin viitata 10- tai 6-ytimiseen Ivytown-prosessoriin eikä 15-ytimiseen jättiläiseen.

Ivytown-prosessorit tullaan julkaisemaan Xeon E7 -sarjaan ja ne tukevat 4:n ja 8:n fyysisen prosessorin järjestelmiä, jolloin Hyper-threading-teknologian myötä on mahdollista tehdä palvelimia, jotka ajavat samanaikaisesti 240 eri säiettä. Yhteensä Xeon E7-8xxx v2 -sarjaan on tulossa kahdeksan mallia, jotka rakentuvat natiivisti 15-, 10- ja 6-ytimisistä Ivytown-prosessoreista.

(Kuva: IT World Korea)

Anandtech, Intel Readying 15-core Xeon E7 v2