UUSIMMAT

Intelin Basin Falls -koodinimellä kulkevien high-end-prosessorien mallisto vuotanut?

15.05.2017 18:35 | Muropaketin toimitus

Intelin high-end -prosessorien mallistosta saatiin ensimmäiset viitteet, kun Anandtechin foorumille lisättiin vuotokuva Intelin Basin Falls -prosessoreista. Prosessorien nimeäminen herätti epäilyksiä, sillä mallistosta löytyy Core-sarjassa ennen näkemättömiä Core i9 -prosessoreja. Näihin tietoihin saatiin lisävahvistusta 12- ja 10-ytimisten Basin Falls -prosessorien testitulosten löydyttyä userbencmark.com-sivustolta.

Vuototietojen perusteella Basin Falls -mallisto käsittää kuusi prosessorimallia, joista neljä on sijoitettu Core i9 -mallisarjaan. Arkkitehtuuriltaan nämä kuuluvat Skylake-X-sarjaan. Kaby Lake X -prosessorit ovat tutummin Core i7 -leiman alla.

Malliston lippulaivaksi on nimetty Core i9 7920X, jossa on 12 ydintä ja SMT-tuki (Hyper Threading). L3-välimuistia kärkimallissa kerrotaan olevan 16,5 megatavua. Core i9 -malliston alimmaisena on 7800X-malli, joka on kuusiytiminen prosessori. Se on varustettu 8,25 megatavun L3-välimuistilla. Edellämainittujen lisäksi mallistosta löytyy kahdeksanytiminen sekä 10-ytiminen prosessori.

Kaby Lake X -prosessorit ovat kumpikin neliytimisiä ja Core i7 7740K -prosessorista löytyy myös SMT-tuki. Core i7 7640K -mallissa ei vuodon mukaan SMT-tukea olisi.

Prosessorien nimeämisiin kannattaa suhtautua toistaiseksi varauksella. Ensimmäiset testitulosvuodot lähinnä vahvistavat aiempia huhuja, että mallistosta löytyisi 12- ja 10-ytimiset prosessorit.