UUSIMMAT

Intelin edullisemman hintatason ARC Alchemist -näytönohjaimista tihkui tietoja

23.11.2021 08:30 | Muropaketin toimitus

Inteliltä on tulossa edullisen hintatason ARC Alchemist -pelinäytönohjaimia. Ne perustuvat suorituskykyisempien versioiden tapaan pelikäyttöön tarkoitettuun Xe-HPG-arkkitehtuuriin.

Intelin tulevassa näytönohjaimessa on Moore’s Law is Deadin mukaan 128 EU-yksikköä, kahdeksan Xe-HPG-ydintä, 6 gigatavua GDDR6-muistia sekä 96-bittinen muistiväylä. Kellotaajuuksien odotetaan olevan 2,2-2,5 gigahertsin tienoilla, ja grafiikkapiiri on valmistettu kuuden nanometrin prosessilla.

Speksit ovat parantuneet huhutusta, sillä edullisessa 128 EU-yksikön Xe-HPG-näytönohjaimessa arveltiin aiemmin olevan 64-bittinen muistiväylä ja neljä gigatavua GDDR6-muistia. Parantuneet tekniset tiedot koskevat ainakin työpöytäkäyttöön tarkoitettuja erillisnäytönohjaimia.

Hintaa 128 EU-yksikön näytönohjaimella on väitetysti 179 dollaria, joten näytönohjain kustantanee Suomessa muutaman sata euroa. Inteliltä on tulossa myös riisutumpi, vielä edullisempi versio 96 EU-yksiköllä ja 64-bittisellä muistiväylällä. Huhutusti siinä on muistia neljä tai vain kolme gigatavua.

Kannettaville tarkoitetut edulliset Xe-HPG-näytönohjaimet ovat tulossa vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä ja työpöytätietokoneille tarkoitetut edulliset näytönohjaimet saapuisivat huhutusti vuoden 2022 toisella neljänneksellä.