Intelin toimitusjohtajan mukaan AMD on jäänyt jälkeen – ei väitetysti pääse enää Intelistä ohi

18.01.2022 20:05 Muropaketin toimitus

Intelin toimitusjohtaja Pat Gelsinger esitteli näkemyksiään Intelin ja AMD:n välisestä kilpailutilanteesta. Gelsingerin puheet viestivät luottamuksesta Intelin nykyiseen tilanteeseen.

Toimitusjohtaja toivotteli videolla hyvää vuotta 2022 ja kertoi joistakin saavutuksista, joita hänen yrityksensä on saavuttanut sen jälkeen, kun hän astui Intelin palvelukseen tammikuussa 2021. Vaikkei Gelsingeriä todennäköisesti ole asiasta kiittäminen, hänen aikanaan Intel on tuonut markkinoille kiitellyt 12. sukupolven Core-suorittimet (Alder Lake).

– Alder Lake. Yhtäkkiä…Boom! Olemme takaisin pelissä, Gelsinger hehkutti videolla.

– AMD on taustapeilissä asiakkaiden [kuluttajamarkkinoilla], eivätkä he enää koskaan ole edellä. Me olemme markkinajohtajia, Gelsinger jatkoi itsevarmasti.

Toimitusjohtajan mukaan Alder Lake -suorittimet toivat Intelin takaisin kuvioihin. Tällainen yleinen käsitys on ollut Alder Lake -suorittimista laajemminkin.

Alder Laken 13. sukupolven seuraaja on Raptor Lake. Suoritinperhe perustuu Alder Laken -tapaan hybridiarkkitehtuuriin, ja sen odotetaan tarjoavan jopa 24 ydintä ja 32 säiettä. Lisäksi lähiaikoina ovat tulossa Intelin Arc Alchemist -pelinäytönohjaimet, joten Gelsingerillä riittää jännitettävää. Pat Gelsingerin video LinkedInissä.