Uusimmat

Tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset

22.10.2015 01:38 Antti Valkeinen

Tehonkulutusta seurattiin DEM1379-energiamittarilla, jolla mitattiin koko tietokoneen tehonkulutus. Prosessorirasituksessa käytettiin Prime95- ja 3D-rasituksessa 3DMark- ja Prime95-ohjelmia. Lepolukemat kirjattiin ylös Windowsin työpöydältä 10 minuuttia rasituksen päättymisen jälkeen.

Asuksen G501 ei kyennyt käyttämään täyttä potentiaaliaan kerralla, joten tehonkulutus pysyi hyvin maltillisella tasolla yhdistetyssä 3D- ja prosessorirasituksessa. MSI:n suhteen tilanne oli toinen ja vanhaan Kepleriin perustuvan GeForce GTX 860M:n kuormittaminen kaksinkertaisti laitteen tehonkulutuksen pelkkään prosessorirasitukseen verrattuna.

Akunkesto Asuksen ja MSI:n 15,6-tuumaisilla kannettavilla oli pelikäytössä tunnin pintaan ja työpöytäkäytössä 4-6 tuntia. Laturi on siis syytä pitää mukana.

Mittasimme myös prosessorin ja grafiikkapiirin lämpötiloja, joista ensimmäisenä mainitun mittauksessa käytettiin apuna Intelin Extreme Tuning Utility -ohjelmaa ja jälkimmäisessä MSI:n Afterburner-ohjelmaa. Prosessorirasitus suoritettiin Prime95:llä ja grafiikkapiirin rasitus 3DMarkilla. Lepolukemat kirjattiin ylös Windowsin työpöydältä 10 minuuttia rasituksen päättymisen jälkeen.

Asuksen G501 piti lämpötilat ja melutason hiljaisena tehon kustannuksella. Kovassa rasituksessa noin 80 asteen pinnassa pyörivät lämpötilat pitivät laitteen tuulettimet varsin maltillisilla kierrosluvuilla. MSI:n GS60:n strategia on puolestaan ottaa kaikki irti koneesta ja tuulettimista. Korkeat rasituslämmöt nostivat tuulettimien meluntuoton Asusta selvästi ylemmäs ja häiritsevämmäksi.

Sisältö

  1. Kevyet pelikannettavat Asus ROG G501 & MSI Gaming GS60
  2. Asus ROG G501JW
  3. MSI GS60 2PC Ghost
  4. Suorituskykytestit
  5. Tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset
  6. Loppuyhteenveto