UUSIMMAT

Kiinalainen pelijätti esitteli konsolimaisen Blade-tietokoneen

18.05.2016 16:10 | Petrus Laine

Tencent Blade

Kiinalainen pelijätti Tencent on julkaissut CES Asia -messuilla uuden konsolimaisen tietokoneen. Bladeksi ristitty TGP (Tencent Games Platform) Box on toteutettu yhteistyössä Intelin ja Haierin kanssa.

Blade pitää sisällään Intelin Skylake-arkkitehtuuriin perustuvan Core i3-, i5- tai i7-prosessorin. Valitettavasti laitteiden muistimääristä tai mahdollisista erillisistä näytönohjaimista ei ole tietoa. Käyttöjärjestelmäksi Bladeen on valittu Windows 10, jonka ohella pyörii TGP Box -käyttöliittymä.

Tarkemmat tiedot TGP Box -käyttöliittymästä ovat vielä hyvin hataralla pohjalla, mutta oletettavasti se toimii Steamin Big Picture -tilan kaltaisesti. TGP Box -tilassa käyttäjä pääsee lataamaan, asentamaan ja pelaaman pelejä lokaalisti, tai vaihtoehtoisesti pelaamaan pelejä streamaamalla niitä Tencentin palvelimilta.

Blade on tuskin eksymässä länsimaihin, mutta mikäli se saavuttaa menestystä Kiinassa, on mahdollista, että kilpailevat tahot innostuisivat tekemään vastaavia ”konsolitietokoneita”, vaikka Steam Machinet eivät olekaan lyöneet itseään vielä läpi. Voit tutustua Tencentin Bladeen tarkemmin esimerkiksi AllChinaTechin artikkellista.