Kryptojen louhijat keksivät miten Nvidian näytönohjaimista saa enemmän irti tehoja

11.10.2021 08:25 | Muropaketin toimitus

Nvidia toi markkinoille oman LHR-tuoteperheensä louhijoita varten. Ratkaisulla on tavoiteltu näytönohjainten parempaa saatavuutta pelaajille. Louhintapiireissä on kuitenkin aktiivisesti yritetty ratkoa, miten louhintasuorituskyvyltään rajoitetut pelinäytönohjaimetkin saisi valjastettua paremmin louhijoiden käyttöön.

Jo aiemmin louhintarajoittimella varustetuista näytönohjaimista on saanut louhintakäytössä ainakin 70 prosenttia irti NBMiner-ohjelmistolla, vaikka näytönohjainten rajoitin on asetettu 50 prosenttiin.

Uusimman kikan ansiosta on mahdollista ottaa koko pelinäytönohjaimen suorituskyky käyttöön louhimisessa. Tämä onnistuu T-Rex-louhintaohjelman uudella ominaisuudella, joka sallii kahden kolikon louhimisen yhtäaikaa. Toinen louhinta-algoritmi käyttää 70 prosenttia suorituskyvystä ja toinen 30 prosenttia.

Ominaisuuden käytössä on muutamia rajoitteita, sillä Ethereumin louhinta voi käyttää vain 30 prosenttia suorituskyvystä, ja loput 70 prosenttia täytyy antaa toisen kryptovaluutan kuten Ergon, Ravencoinin tai Cornfluxin louhimiseen. Toisinpäin suorituskykyrajoittimia ei voi asettaa.

Kaksoislouhinta ei toimi muistirajoitteiden vuoksi ainakaan GeForce RTX 3060- tai GeForce 3060 Ti -näytönohjaimissa, sillä niissä on vain kahdeksan gigatavua VRAM-muistia.