Kryptovaluuttapörssistä hakkeroitiin ulos 77 miljoonaa euroa

22.08.2021 13:12 | Muropaketin toimitus

Japanissa vaikuttava kryptovaluuttapörssi Liquid on joutunut kyberrikollisten hyökkäyksen kohteeksi. Pörssi menetti rikollisille huomattavan summan rahaa.

Liquid on yksi maailman suurimpia kryptovaluuttapörssejä, jolla on yli 800 000 asiakasta sadasta eri maasta. Turvatoimiin on varmasti kiinnitetty huomiota, mutta silti hakkeroija pääsi kiinni asiakkaiden lompakoihin.

Hakkerointi koski vain niin sanottuja lämpimiä lompakoita, joiden sisältämillä kryptovaluutoilla käydään kauppaa. Paremmassa suojassa olevat kylmät lompakot olivat turvassa ainakin tällä kertaa.

Vastikään Poly Networkin hakkeroinnissa katosi 523 miljoonaa euroa – tällä kertaa selvittiin vähemmällä, mutta summa on silti mojovat 77 miljoonaa euroa. Tällä kertaa rahoja ei ehkä saada myöskään takaisin – toisin kuin Poly Networkin tapauksessa.

Liquid tutkii, miten hyökkäys suoritettiin välttyäkseen jatkossa vastaavalta. Kryptopörssi oli kyberrikollisten kohteena myös marraskuussa 2020, kun palveluntarjoaja GoDaddy erehtyi antamaan Liquidin domainin hallinnan ulkopuolisen tahon käyttöön.