Uusimmat

Lenovo Kaitian N7 -kannettavassa on kiinalaisen Zhaoxinin kehittämä suoritin

22.02.2022 11:57 Muropaketin toimitus

Lenovo on valinnut kiinalaisen Zhaoxinin suorittimen Kaitian N7 -kannettavaan tietokoneeseen. Kaitian N7 muistuttaa ulkonäöllisesti äskettäin julkistettua Yoga Slim 7i -kannettavaa.

N7 Kaitian hyödyntää Zhaoxinin KX-6600MA4-suoritinta ja myös Lenovon omaa järjestelmäpiiriä. Lenovon piirin harteilla on asioita kuten valontunnistus, kannen avaus, pikalataus, virtapankkitila, virransäästön ohjaus ja mykistys. Lisäksi järjestelmäpiiri avittaa joissakin käyttöjärjestelmän tehtävissä sekä varmistaa kaikkien komponenttien optimaalisen toiminnan.

Neliytiminen Zhaoxin KaiXian KX-6600MA4 -suoritin perustuu LuJiaZui-mikroarkkitehtuuriin. Suoritin on valmistettu taiwanilaisella TSMC:llä vaatimattomalla 16 nanometrin prosessilla.

Siru vaikuttaa käyvän melko kuumana, sillä sitä jäähdytetään kaksoistuulettimilla, kahden lämpöputken avittamana. Mitä tulee ohjelmistoihin, kannettavassa tietokoneessa on Kiinassa kehitetty käyttöjärjestelmä ja niin ikään Kiinassa suunniteltu BIOS. Käyttöjärjestelmä käynnistyy 14 sekunnissa, mikä on melko pitkä aika.

Tom’s Hardwaren testissä ainakaan kahdeksanytiminen Zhaoxin KaiXian KX-U6780A -prosessori ei ollut mikään suorituskyvyn mestari. Jos Lenovo kuitenkin halusi rakentaa kannettavan tietokoneen, joka on varustettu pelkästään Kiinassa suunnitelluilla laitteistoilla ja ohjelmistoilla, sillä ei todennäköisesti ollut paljon valinnanvaraa.

Kaitian N7 on varustettu 14 tuuman näytöllä ja 2,2K-resoluutiolla. Kannettavassa on 16 gigatavua DDR4-muistia ja 512 gigatavua NVMe SSD -tallennuskapasiteettia. Tarjolla on myös Wi-Fi 6 ja Bluetooth 5, HDMI-lähtö, kaksi USB-C-porttia, USB Type-A -liitin ja liitäntä kuulokkeita varten. Biometrisen turvallisuuden lisäämiseksi sen mukana tulee sormenjälkitunnistin. Tämän luokan kannettavien tapaan se painaa noin 1,29 kilogrammaa ja on 14,6 millimetriä paksu.

Lenovo Kaitian N7:n hinnoittelusta tai saatavuudesta ei ole tietoa, mutta Tom’s Hardware odottaa sen saapuvan Kiinan markkinoille tulevina viikkoina tai kuukausina. Ei ainakaan vaikuta siltä, ​​​​että mallia tuotaisiin ulkomaisille markkinoille.

Kaitian N7 ei ole ensimmäinen Lenovon tuote, joka käyttää Zhaoxin-prosessoria. Viime vuoden lopulla Lenovo esitteli Zhaoxin-siruun perustuvan thin client -pöytätietokoneen.