Mac-tietokoneiden suosio on nousussa yrityskäytössä

17.06.2020 12:24 | Muropaketin toimitus

Yritykset eivät enää vältä Apple Mac-laitteita yhtä paljon kuin ehkä aikaisemmin. Parallels-yritys teki aiheesta tutkimuksen.

Tuoreen tutkimuksen mukaan Applen Mac-tietokoneiden suosio on kasvanut pienissä ja keskisuurissa yrityksissä, sillä niistä 55 prosenttia käytti Maceja tai salli niiden käytön. Yhdeksällä prosentilla oli käytössään yli tuhat Mac-tietokonetta.

Computer World arvioi, että Maceja käytetään luovan ja markkinointialan töiden lisäksi ohjelmistokehityksessä. Julkaisun mielestä Macien suosio perustuu ainakin osittain BYOD-kulttuuriin, eli oman laitteen tuomiseen töihin. Ne saattavat kuitenkin olla mikrotuen ulottumattomissa, joka voi olla tietoturvariski.

Suurin syy Macin käytön välttämiseen on yhteensopivuusongelmat. Maceissa ajettiinkin usein Windowsia virtualisointityökalujen avulla. Näin oli 42,2 prosentissa tapauksista. Toinen syy Macien välttämiseen on niiden kalliina pidetty hinta, vaikkei näin aina olisikaan. IBM tutki vuonna 2016, että Macien käyttö säästi rahaa yritykselle.

Kerroimme aiemmin, että Applen odotetaan siirtyvän lähitulevaisuudessa ARM-prosessoreiden käyttöön.