Microsoft Edge -selaimen suosio laski ensimmäistä kertaa 14 kuukauteen

09.05.2021 09:25 | markkuleppilampi

Microsoft Edge on kasvattanut markkinaosuuttaan viimeisen vuoden aikana. Käyttäjät ovat tykänneet ainakin sen nopeudesta, mutta kuherruskuukaudet saattavat pian olla ohi.

Edge ehti kasvattaa suosiotaan peräti 14 kuukauden ajan. Sen markkinaosuus oli NetMarketSharen tilastossa maaliskuussa 2020 7,59 prosenttia. Esimerkiksi Firefoxilla se oli 7,19 prosenttia.

Tilastot heittelevät eri toimijoiden arvioissa, sillä StatCounter kertoi Edgen markkinaosuudeksi maaliskuussa 3,45 prosenttia. Heidän mukaansa se tipahti 3,39 prosenttiin huhtikuussa, joka olisi ensimmäinen markkinaosuuden lasku 14 kuukauteen.

Edge on kasvattanut tasaisesti suosiotaan Chromium-pohjaisuuteen siirtymisen jälkeen. Yhdeksi syyksi kasvulle on nähty myös se, että käyttäjät ovat vaihtaneet Internet Explorerista ja Edge Legacysta Chromium-Edgeen.

Moni on päätynyt vaihtamaan Edgeen silti myös muista syistä ja ollut tyytyväinen selaimeen, mutta Microsoft on sittemmin sortunut käyttäjiä raivostuttaviin ratkaisuihin, jotka saattavat olla ainakin osasyynä heikompaan tilastoon.  Esimerkiksi suosikkien hallinnan monimutkaistaminen ja uuden välilehden pakottaminen Microsoftin omaksi sivuksi ovat herättäneet närää käyttäjien keskuudessa. Microsoft näyttääkin riskeeraavan Edgen suosion kasvun kyseenalaisilla ratkaisuillaan.

Vaikka Edgen markkinaosuuden kasvu jatkuisi, sillä on vielä pitkä matka Chromen melkein 65 prosentin markkinaosuuteen.

Lue myös: Microsoft Edge on saamassa kiinnostavan ominaisuuden sekä työpöytä- että Android-käyttöön – Muropaketti.com

Muropaketin uusimmat