UUSIMMAT

Microsoft kehittää muiden jättien kanssa Pluton-prosessoria – luvassa harppaus tietoturvan saralla

21.11.2020 12:21 | Muropaketin toimitus

Microsoft yrittää parantaa AMD:n, Intelin ja Qualcommin kanssa Windows 10 -tietokoneiden tietoturvaa rautatasolla. Ryhmällä on kiikarissa prosessori nimeltään Pluton.

Pluton tulisi olemaan tulevaisuudessa osa tulevaisuuden PC-suorittimien ytimiä. Plutonin toimintaperiaate on sama kuin TPM-turvapiireissä, mutta se olisi sisäänrakennettuna ytimeen.

TPM-turvapiireissä on perinteisesti säilytetty salausavaimia, ja niiden avulla on myös pyritty estämään laitteiston BIOS-piirin ja laiteohjelmistojen peukalointia. TPM-piirit ovat hyödyllisiä myös ainakin Windows Hello- ja BitLocker -tietoturvaohjelmistoja käytettäessä.

TPM-piirejä on ollut aiemminkin sijoitettuna samaan ”järjestelmäpiiripakettiin”, missä CPU-ytimet sijaitsevat. TPM:n rakentaminen suoraan ytimeen on kuitenkin hyödyllistä, sillä ratkaisu eliminoi joitakin mahdollisia tapoja toteuttaa kyberhyökkäyksiä kuten sivukanavahyökkäyksiä.

Pluton tulee yleistyessään tarjoamaan myös helpomman mahdollisuuden päivittää tietokoneen BIOS ja laiteohjelmistot. Ne voitaisiin ottaa mukaan Windows Update -päivityksiin.

Muropaketin uusimmat