Uusimmat

Microsoft tutki kauanko tietokoneen täytyy olla päällä päivitysten lataamisen ja asentumisen onnistumiseksi

02.02.2022 19:11 Muropaketin toimitus

Lienee sanomattakin selvää, että tietokoneen täytyy olla päällä ja kytkettynä Internetiin, jos siihen haluaa saada automaattisia Windows-päivityksiä. Microsoft tutki silti asiaa tarkemmin.

Microsoftin seuraaman datan perusteella Windows-tietokoneet tarvitsevat jopa kahdeksan tuntia päivitysten vastaanottamiseen ja asentamiseen onnistuneesti. Ensin tietokoneen täytyy olla päällä ja netissä vähintään kaksi yhtäjaksoista tuntia ja vielä kuusi tuntia sen jälkeen, kun päivitys on tulossa koneelle asennettavaksi.

Microsoft teki tutkimuksen selvittääkseen, miksi jotkin Windows-laitteet saavat päivityksiä ja jotkin eivät. Yhdistettyjen yhtäjaksoisten tuntien määrä oli tässä merkitsevä tekijä.

Neljäsosa Windows 10 -tietokoneista, joiden tietoturvapäivitykset olivat myöhässä yli 60 päivää, olivat yhtäjaksoisesti liian vähän aikaa saavutettavissa Internetin kautta. Yksinkertaisesti sanottuna tapa varmistaa kuluttajien tai yritysten Windows-tietokoneiden päivitykset on jättää tietokone pitkäksi aikaa päälle ainakin joskus, jos kone on jatkuvasti vähällä yhtäjaksoisella käytöllä. Päivitykset voi tietysti myös tarkistaa manuaalisesti Windows Updaten kautta.

Muropaketin uusimmat