UUSIMMAT

Mikä on Windows 8.1 with Bing?

01.03.2014 16:45 | Petrus Laine

Microsoft-vuodoistaan tuttu Wzor paljasti viikko sitten uuden Windows 8.1 -version nimeltään Windows 8.1 with Bing. Netissä on liikkunut paljon spekulaatiota uudesta versiosta ja mitä se merkitsee käyttäjille.

Jotkut sivustot ovat uutisoineet Windows 8.1 with Bing -version olevan ilmainen tai lähes ilmainen versio Windows 8.1:stä Windows 7:n käyttäjille, jonka ainut tarkoitus olisi houkutella lisää käyttäjiä käyttöjärjestelmän pariin. Teoriaa tukee Windows 8:n ja 8.1:n Windows 7:ää heikompi vastaanotto, mutta toisaalta Bing-ohjelmat ovat jo nyt oleellinen osa Windows 8.1:ta, jolloin jää kyseenalaiseksi mitä ”with Bing” -lisänimi voisi käyttöjärjestelmään lisätä. Mikäli Windows 8.1 with Bing ei eroaisi muista Windows 8.1 -versioista kuin hinnaltaan, olisi luontevampaa että Microsoft pitäisi Windows 8:n julkaisun kaltaisen kampanjan, jolloin käyttöjärjestelmän voi ostaa normaalia edullisemmin, ilman mitään uusia nimiä.

Microsoft -lähteistään tutun ZDNetin Mary Jo Foleyn kontaktien mukaan Windows 8.1 with Bing on puolestaan vain yhtiön ensimmäinen askel kohti uudenlaisten ansaintamallien kokeilua. Yhdessä mahdollisista uusista ansaintamalleista Windows itsessään olisi ilmainen tai ainakin hyvin halpa, mutta useat tällä hetkellä osana käyttöjärjestelmää toimitettavat ohjelmistot irroitettaisiin käyttöjärjestelmistä erillisten lisenssien taakse. Tällöin esimerkiksi ”with Bing” -lisänimi voisi viitata tulevaisuudessa nykyisen kaltaiseen Windows 8.1:een, jossa Bing-palvelut toimitetaan osana käyttöjärjestelmää.

ZDNet, Microsoft’s monetization dilemma: Bundling’s not all it’s cracked up to be

Verge, Microsoft experimenting with free version of Windows 8.1

Muropaketin uusimmat