Mini LED -paneelien toimitukset kasvamassa 80 prosentilla vuonna 2022

08.01.2022 09:09 | Muropaketin toimitus

Apple esitteli vuonna 2021 useita Mini LED -tuotteita, joihin kuului M1 iPad Pro sekä 14- ja 16-tuumaiset uudelleen suunnitellut MacBook Pro -mallit. Applen odotetaan tuovan Mini LED -näyttöteknologian myös muihin tuotteisiin. Kun Mini LED -tuotteiden määrä kasvaa, myös paneelien toimitukset kasvavat.

Display Supply Chain Consultantsin (DSCC) viimeisimmässä ennusteessa tablettien Mini LED -paneelitoimitusten odotetaan kasvavan 80 prosenttia vuonna 2022, joka tarkoittaa yhteensä 9,7 miljoonaa yksikköä. 12,9 tuuman M1 iPad Pro sisältää tällä hetkellä Mini LED -paneelin, ja sellainen on näillä näkymin tulossa myös vuoden 2022 11-tuumaiseen iPad Prohon.

DSCC toteaa myös, että kannettavien tietokoneiden Mini LED -paneelitoimitukset kasvavat tänä vuonna 150 prosenttia, mikä tarkoittaa viittä miljoonaa kappaletta. Vaikka jotkut Windows-alustaisten kannettavien tietokoneiden valmistajatkin tarjoavat Mini LED -taustavalaistuja näyttöjä, on todennäköistä, että Applen vuoden 2021 MacBook Pro -malliston 14- ja 16-tuumaiset versiot vievät suurimman osan toimitetuista paneeleista.

Wccftech vihjasi, että myös muiden kannettavien valmistajien kannattaisi kiinnittää huomiota Mini LED -teknologiaan, ja alkaa sisällyttämään sitä tuotteisiinsa. Ainakin MSI on kiinnostunut, sillä heiltä on tulossa huippuluokan Mini LED -pelinäyttö.

LUE MYÖS: MSI esitteli uuden sukupolven pelinäytön – huippunopea 300 hertsin virkistystaajuus ja Mini LED -teknologia