Monet olleet tyytymättömiä Windows 11 -käyttöliittymään – nyt tulossa parannus

05.12.2021 09:21 | Muropaketin toimitus

Microsoft muutti aika paljon uuden Windows 11 -käyttöjärjestelmän tyyliä Windows 10:een verrattuna. Tämä ei ole miellyttänyt kaikkia.

Tyytymättömyyttä on aiheuttanut muun muassa Tehtäväpalkki sekä Käynnistä-valikko. Molemmissa on ollut käyttäjiä ärsyttäviä puutteita.

Tehtäväpalkin ongelmana on ollut ainakin se, että usean näytön tietokoneissa päivämäärä ja aika ei ole näkynyt kaikissa näytöissä. Microsoft aikoo tuoda ne takaisin. The Vergen toimittaja kuitenkin sanoo vielä paljon olevan parannettavaa. Hän mainitsi, ettei Tehtäväpalkkiin voi esimerkiksi raahata tiedostoja tai kustomoida sitä tarpeeksi.

Käynnistä-valikkoon Microsoft aikoo tuoda enemmän suosituksia ja sovellusten kiinnitysmahdollisuuksia nopeaa käynnistämistä varten. Asetukset-sovellus puolestaan on saamassa lisää monipuolisuutta. Aiemmin sieltä on puuttunut tärkeitä asetuksia, jotka löytää vain Ohjauspaneelin kautta. Tulostimien hallintaan on niin ikään tulossa parannusta.

Muutokset ovat testattavana tällä hetkellä Windows Insider -käyttäjillä. Tavallisille käyttäjille muutokset astuvat voimaan joidenkin kuukausien päästä.

Muropaketin uusimmat