Uusimmat

MSI valotti Yhdysvaltojen ja Kiinan välisten tullien vaikutuksia PC-komponenttien markkinoihin

13.10.2018 17:05 Muropaketin toimitus

 

Muun muassa MSI:n näytönohjaimista vastaavan osaston johdossa toimiva Liao Wei antoi yllättävänkin seikkaperäisen selityksen siitä, miten Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota sekä tuotantovaikeudet vaikuttavat PC-komponenttien saatavuuteen.

Yhdysvaltojen asettamien tullien ei pitäisi näytönohjaimissa vaikuttaa Nvidiaan ollenkaan, sillä grafiikkapiirit valmistetaan Taiwanissa ja muistit joko Samsungilla Etelä-Koreassa tai Hynixillä Yhdysvalloissa. Intelin prosessorien hintaa Kiinalle asetetut tullit saattavat kuitenkin nostaa. AMD:n prosessoreihin tullien ei pitäisi vaikuttaa.

Wei kertoi myös GeForce RTX 2000 -sarjan näytönohjaimien toimitusvaikeuksista. Hänen mukaan Nvidian haasteena on uusien näytönohjaimien monimutkaisuus GeForce GTX 1000 -sarjan Pascal-arkkitehtuuriin verrattuna.

GeForce GTX 1080 Ti:ssä käytettyjä grafiikkapiirejä oli mahdollista valmistaa 3500 päivässä, mutta GeForce RTX 2080 Ti:n kohdalla kapasiteetti on 1800 grafiikkapiiriä päivässä. Kyseiset luvut ovat todennäköisesti määriä ennen laadunvalvontaa, jossa varmistetaan riittävä suorituskyky. Nvidia on lisäksi keskittynyt Wein mukaan GeForce RTX 2080:n valmistukseen, sillä sen valmistuksen tehokkuus on parempi.

Tiedot ovat PCOnlinen haastattelusta (Googlen käännös).