UUSIMMAT

Muistivalmistajat Samsung, Micron ja SK Hynix saavat niskaansa ryhmäkanteen hintakartellista

03.05.2018 19:07 | Muropaketin toimitus | 2

Lakiasiaintoimisto Haden Bergmanin mukaan sen tutkimukset vahvistavat oletusta siitä, että suurimmat DRAM-muistin valmistajat vähensivät tietoisesti valmistusmääriään kovasta kysynnästä huolimatta vuosina 2016 ja 2017.

Oikeuteen toimitetussa ryhmäkanteessa viitataan lisäksi laskelmiin DRAM-muistin hinnan noususta. Hinta nousi pelkästään vuoden 2017 aikana 47 prosenttia, joka oli suurin vuosittainen nousu 30 vuoteen. Huomionarvoiseksi mainitaan lisäksi se, miten nopeasti alan suurien valmistajien käytös muuttui kiinalaisten viranomaisten aloitettua tutkinnan kartellitoiminnasta.

Samainen lakiasiaintoimisto on aikaisemmin haastanut Samsungin ja Hynixin oikeuteen kartellitoiminnasta jo vuonna 2006. Tällöin oikeuskäsittely päättyi 300 miljoonan sovitteluratkaisuun kuluttajien hyväksi, jonka lisäksi yritykset tuomittiin 731 miljoonan dollarin sakkoihin sekä yhteensä 3185 päivään vankeutta.

Keskustelu

Toivottavasti tämä saisi muistien hinnat laskuun, mutta jos ja kun tuotantokapasiteettia on leikattu, ei sitä synny kovin nopeasti tyhjästä lisää jollei markkinoille tule uusia valmistajia ja tällä hetkellä ei niitä näytä olevan tulossa paria pientä kiinalaista firmaa lukuunottamatta…

Muropaketin uusimmat