Nvidia, AMD ja Intel aikovat nostaa näytönohjainten hintoja roimasti vuonna 2022

20.01.2022 07:45 Muropaketin toimitus

Vuosi 2022 alkaa pelaajien kannalta ikävissä merkeissä. Kolme suurta näytönohjainvalmistajaa AMD, Intel ja Nvidia suunnittelevat kaikki nostavansa tuotteidensa hintoja.

Yritykset kaavailevat nostavansa näytönohjainten hintoja jopa 20 prosenttia vuonna 2022. DigiTimesin tuoreessa raportissa kerrotaan, että useiden ulkoisten tekijöiden, kuten korkeiden toimitus- ja valmistuskustannusten vuoksi hintojen korottaminen on asialistalla. Hintojen korotukset tulevat vaikuttamaan myös suorittimiin.

DigiTimesin mukaan piirivalmistaja TSMC on jo nostanut hintojaan, ja muun muassa tämä vaikuttaa lopputuotteen hintaan. AMD on jo nostanut seitsemän nanometrin valmistusprosessin tuotteiden hintaa. Näihin kuuluvat ainakin Zen 3 -suorittimet.

Tietotekniikkayrityksille on luvassa lisää valmistuskapasiteettia vuoden loppuun mennessä, mutta on epäselvää, vaikuttavatko lisääntyvät resurssit hintoihin alentavasti.

LUE MYÖS: Teknologiajätit haluavat varmistaa piiriensä toimitukset – TSMC:lle maksettu etukäteen 3,56 miljardia euroa – Muropaketti.com