UUSIMMAT

Nvidia ja AMD saavat haastajan – tältä näyttää MSI:n ensimmäinen Intel Arc -näytönohjain

09.08.2022 08:11 Muropaketin toimitus

Intel Arc -näytönohjaimia valuu hiljalleen markkinoille. Gunnir julkaisi aiemmin A380 Photonin, ASRock puolestaan toi saataville Arc A380 Challenger ITX:n ja nyt onkin sitten MSI:n vuoro.

MSI:n ensimmäinen Intel Arc -näytönohjain on matalaprofiilinen MSI Arc A380 LP. Se on ainakin vielä tässä vaiheessa saatavilla vain tietokonevalmistajille, ei suoraan kuluttajille.

MSI Arc A380 LP on todennäköisesti hiukan hitaampi malli kuin Gunnirin ja ASRockin mallit. Tom’s Hardware arveleekin, että näytönohjain saattaa pysyä maksimissaan 75 watin TDP-arvossa. Se tarkoittaisi, ettei näytönohjain tarvitse lainkaan erillistä virtaliitintä – asiaa ei ole kuitenkaan vielä varmistettu.

Mainittakoon, että Gunnirin ja ASRockin aiemmat A380-mallit tarvitsevat toimintaansa 8-nastaisen virtaliittimen.

Arc-näytönohjainten alkutaival ei ole sujunut hyvin. Viime aikoina on liikkunut huhuja, että ainakin yksi suuri kumppanivalmistaja olisi keskeyttänyt Arc-näytönohjainten tuotannon laatuongelmien vuoksi.

Intelin Pat Gelsinger sanoi silti vastikään, että A5- ja A7 -mallit saapuvat markkinoille kolmannella vuosineljänneksellä, eli piakkoin. Ne tarjoavat tehokkaampaa suorituskykyä kuin A380.

LUE MYÖS: Intel lupasi parannusta Arc-näytönohjainten DX11-suorituskykyyn