Uusimmat

NVIDIA julkaisi GameWorks SDK 3.1:n: kolme uutta, kovaa ja tuttua ominaisuutta

17.03.2016 02:15 Petrus Laine

nvidia-gameworks-20160317

NVIDIA on päättänyt keskittyä GDC-messuilla GameWorks-efektikirjastoonsa. Yhtiö julkaisikin paikan päällä uuden 3.1-version GameWorks -ohjelmistokehityskitistään.

GameWorks SDK 3.1:n kolme kovaa, eli uudet ominaisuudet ovat Volumetric Lighting, Voxel Accelerated Ambient Occlusion ja High Fidelity Shadows. Kolmikosta ensimmäinen on tuttu Fallout 4 -pelistä. NVIDIA GameWorksin volumetrinen valaistus käyttää hyväkseen tesselointia, ja se osaa simuloida myös ilmakehän partikkeleiden vaikutusta valoihin.

Voxel Accelerated Ambient Occlusion on uusi varjostustekniikka. Tekniikka käyttää hyväkseen Maxwell-arkkitehtuurin ominaisuuksia, ja sen luvataan tarjoavan kilpailevia varjostustekniikoita selvästi parempaa laatua. Valitettavasti NVIDIAn diat vertaavat sen laatua varsin yksinkertaiseen SSAO-toteutukseen, joten suoraa vertailua esimerkiksi HDAO- tai HBAO-toteutusten kanssa ei päästä näkemään. Voxel Accelerated Ambient Occlusion on saatavilla sekä DirectX 11- että 12-versioina ja sitä käytetään uudessa Rise of the Tomb Raider -pelissä.

The Division on saanut puolestaan kunnian olla ensimmäinen peli High Fidelity Shadows -tuella. HFTS yhdistää samaan pakettiin frustum traced- ja percentage-closert soft shadows -varjostustekniikat. Ensin mainittu on parhaiten näkyvissä lähellä objekteja, kun varjon tulee olla terävä, jälkimmäisen painottuessa näkyviin sitä enemmän mitä kauemmas objektista mennään.

Lisäksi GameWorks SDK 3.1 tuo beetatason ominaisuuksina NVIDIA Flown, joka on suunniteltu nesteiden, tulen ja savun simulointiin, sekä uuden version PhysX-GRB:stä, joka nopeuttaa rigid body -fysiikoita merkittävästi aiempaan nähden.

Kehittäjien ja kuluttajien kannalta positiivisesti NVIDIA on julkaisemassa joidenkin GameWorks-kirjastojensa lähdekoodit vapaaseen levitykseen GitHubin kautta. GitHubista löytyy jo nyt PhysX:n, PhysX Clothingin ja PhysX Destructionin lähdekoodit, ja GDC:n aikana sinne tulla lisäämään Falloutinkin käyttämän volumetrisen valaistuksen ja FaceWorks-demon lähdekoodit. Myöhemmin NVIDIA aikoo lisätä GitHubiin myös HairWorksin, HBAO+:n ja WaveWorksin lähdekoodit. NVIDIAn GitHubissa jakamat samplet ja lähdekoodit ovat yhtiön oman kustomoidun lisenssin alaisia.

Uutiseen tullaan päivittämään kuvia mahdollisimman pian