Plume lupaa pienillä tukiasemillaan toimivan WLAN-yhteyden joka huoneeseen

10.12.2016 10:04 Muropaketin toimitus

plume1

Pätkivään langattomaan lähiverkkoyhteyteen on tarjolla ratkaisuja vaikka millä mitalla. Usean tukiaseman tai wifi-toistimien käyttö saattaa tuoda avun, mutta joskus päällekkäiset verkot päätyvät häiritsemään toisiaan ja lopputulos voi olla jopa alkutilannetta pahempi. Plume uskoo minikokoisten wifi-palikoidensa ratkaisevan langattoman verkon kuuluvuusongelmat, oli koti sitten miten kookas tahansa.

Plumet ovat pikkuruisia wifi-tukiasemia, jotka kytketään suoraan pistorasiaan. Kokonaisuus muodostaa yhden mesh-verkon, jonka ansiosta kaikkien huoneiden wifi-kuuluvuuden pitäisi olla moitteeton. Jokaisessa yksikössä on RJ-45-liitäntä internet-yhteyttä varten, nettiin tarvitsee kuitenkin kytkeä vain yksi Plume. Niiden välinen liikenne hoidetaan valmistajan omaa, wifi-taajuuksia ja kanavia jatkuvasti vaihtavaa tekniikkaa hyödyntäen.

Verkko analysoi jatkuvasti liikennettä ja säätää kunkin tukiaseman asetuksia tarpeen mukaan. Ne osaavat myös tunnistaa verkkoon liittyvät laitteet ja jakaa kaistaa sen mukaan. Esimerkiksi 4K-videoita näyttävälle televisiolle annetaan enemmän kaistaa kuin älytermostaatille. Kaikki analytiikka lasketaan Plumen pilvipalvelussa, jolloin tukiasemat itsessään voivat olla yksinkertaisia ja edullisia.

Plumeja on saatavilla aluksi Yhdysvalloissa sikäläisiin pistorasioihin sopivina malleina. Yksittäin ostettuna ne maksavat 69 dollaria, kolme saa 179 taalalla ja sixpackin hinta on 329 dollaria.

plume2