Uusimmat

Samsung ottaa uudella SSD 980 PRO -asemallaan jälleen loikan eteenpäin tallennusratkaisujen peli- ja sovellussuorituskyvyssä

22.09.2020 17:00 Kai Taipale

Samsung on esitellyt ensimmäisen kuluttajakäyttöön suunnatun PCIe 4.0 NVMe -SSD-asemansa. Samsung SSD 980 PRO -asema on suunniteltu erityisesti ammattikäyttäjille ja kuluttajille, jotka haluavat tinkimätöntä suorituskykyä tietokoneisiinsa ja pelikonsoleihinsa.

Samsung SSD 980 PRO on suunniteltu raskaille sovelluksille ja suurille datakuormille, joten se on soveltuu hyvin esimerkiksi kuluttajille ja sisällöntuottajille, jotka pelaavat paljon tai työskentelevät 4K- ja 8K-sisällön kanssa.

Aseman avainkomponenteissa käytetään esimerkiksi Elpis-SSD-ohjaimessa sekä V-NAND- ja DRAM-muisteissa Samsungin omaa tekniikkaa. Nämä yhdessä PCle 4.0:n kanssa mahdollistavat SSD 980 PROn perättäiset luku- ja kirjoitusnopeudet, jotka yltävät lukemiin 7000 ja 5000 megatavuun sekunnissa. Satunnaiset IOPS luku- ja kirjoituslukemat yltävät 1000 kt IOPSiin.

Samsung SSD 980 PRO:ssa on myös uusi lämmönhallintaratkaisu, jossa on nikkelipäällyste ohjaimessa ja SSD:n takana olevassa lämmönlevittimessä.

– Vuosien varrella Samsung on jatkuvasti rikkonut rajoja nopeiden muistitallennusratkaisujen kehitystyössä. Uusi 980 PRO SSD on tuorein osoitus pyrkimyksistämme tuottaa poikkeuksellisia tuotteita, joita kuluttajat ovat tottuneet meiltä odottamaan, kertoo Samsungin Pohjoismaiden SSD-tuotteiden tuotepäällikkö Jani Laaksonen.

Tiedotteessaan Samsung kertoo SSD 980 PRO -mallin myynnin alkavan lokakuun puolivälissä kokoluokissa 250 ja 500 gigatavua sekä yksi teratavu. Kahden teratavun malli on saatavana vuoden 2020 lopussa. Yhden teratavun 980 PRO -version suositushinta on 249,90 euroa, 500 gigatavun mallin 159,90 euroa ja 250-gigatavuisen 99,90 euroa. Mallille myönnetään viiden vuoden takuu.

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat