UUSIMMAT

Sapphirelta tulossa Pulse Radeon RX 560 LITE -näytönohjain

01.02.2018 11:22 | Muropaketin toimitus

Pulse Radeon RX 560 LITE -näytönohjain on karsittu versio saman valmistajan Pulse Radeon RX 560 -näytönohjaimesta. Laskentayksikköjen sekä Stream-prosessoreiden määrä on alhaisempi.

Aiemmin 14 laskentayksikköön (896 Stream-prosessoria) karsittu versio Radeon RX 560 -näytönohjaimista aiheutti taannoin kohun, sillä malli ujutettiin markkinoille sen enempää heikennyksestä tiedottamatta. Techpowerup on saanut käsiinsä tiedon Sapphiren uudesta karsitusta Pulse Radeon RX 560 LITE -näytönohjaimesta.

Uudesssa kevytversiossa käytetään Polaris 21 -grafiikkapiiriä, jonka kellotaajuudeksi kerrotaan 1300 megahertsiä. Kellotaajuudeltaan malli on siis vastaava kuin alkuperäinen Pulse Radeon RX 560 -näytönohjai. Saataville tulee kahden ja neljän gigatavun GDDR5-muistilliset versiot. Muistien tehollinen kellotaajuus on seitsemän gigahertsiä.

Näytönohjaimen kyljestä löytyy kuusipinninen lisävirtaliitin, ja jäähdytysratkaisuineen kokonaisuus vie peräti kaksi korttipaikkaa. Grafiikkapiirin, muistien ja virransyötön lämpöä johdetaan alumiinisiiliin, jota on jäähdyttämässä kaksi tuuletinta. Näytönohjain on varustettu DVI-, HDMI- ja DisplayPort-liitännöillä.

Pulse Radeon RX 560 LITEn saatavuus ja hinnoittelu ovat toistaiseksi vahvistamatta. Alkuperäisten, karsimattomien Pulse Radeon RX 560 -näytönohjaimet ovat edullisimmillaan 115 ja 130 euroa. Uusien LITE-versioiden hintojen olettaisi asettuvan alkuperäisten alapuolelle.

Muropaketin uusimmat