UUSIMMAT

Seasonicin Focus Plus -sarjan virtalähteet ongelmissa tiettyjen näytönohjaimien kanssa

22.11.2018 18:06 Muropaketin toimitus

Focus Plus -virtalähteissä on ilmennyt ongelmia tiettyjen näytönohjaimien kanssa. Ongelmat ilmenevät järjestelmän kaatumisena tai black screen -tilanteena.

Seasonic julkaisi tiedotteen, jossa se kertoo Focus Plus -sarjan virtalähteillä ilmenneistä mahdollisista yhteensopivuusongelmista. Ongelmia on ilmennyt Asuksen Strix GeForce GTX 970 -näytönohjaimella sekä Radeon RX Vega 56- ja 64 -näytönohjaimilla.

Vianrajausta on saatu tehtyä siinä määrin, että ongelma on Nvidian osalta onnistuttu rajaamaan vain yhteen, edellä mainittuun GeForce-näytönohjainmalliin. AMD:n Vega-grafiikkapiiriin perustuvissa näytönohjaimissa ongelma on laajempi. Ongelma voi ilmetä yleisesti Radeon RX Vega 56- ja 64 -näytönohjaimilla. Vikaa on ilmennyt lähinnä ennen tammikuuta 2018 valmistetuissa näytönohjaimissa.

Yhteistä ongelmille on, että ongelmat ilmenevät kovassa kuormituksessa. AMD:n grafiikkapiireihin perustuvilla näytönohjaimilla kovassa kuormituksessa virtalähteen suojausmekanismit aktivoituvat ja sammuttavat järjestelmän. Asus Strix GeForce GTX 970 -näytönohjaimella kovan kuormituksen seurauksena voi olla black screen.

Mikäli kokoonpanosta löytyy Focus Plus -sarjan virtalähde ja jokin yllä mainituista näytönohjaimista. Ongelmien ilmetessä Seasonic suosittelee ottamaan yhteyttä heidän tukeensa. Normaalin takuun puitteissa ensisijaisesti kannattaa olla yhteydessä virtalähteen jälleenmyyjään.