UUSIMMAT

Sovelluskehittäjille luvassa reilummat ajat – tulossa 15 prosentin kevennys ”Apple-veroon”

22.11.2020 16:05 | Muropaketin toimitus

Applea on kritisoitu paljon siitä, että se omii itselleen App Storessa myynnissä olevien sovellusten sisäisistä maksutapahtumista 30 prosenttia itselleen. Monien toimijoiden mielestä prosenttiosuus on kohtuuttoman suuri verrattuna esimerkiksi luottokorttiyhtiöiden vastaaviin komissioihin. Tietotekniikkajätti teki nyt pienen myönnytyksen kehittäjiä kohtaan.

Apple on tulossa kehittäjiä ainakin hiukan vastaan App Store Small Business Program -mallillaan. Tietotekniikkajätti aikoo pienentää alle miljoona dollaria tienaavien sovelluskehittäjien ”Apple-veroa” 30 prosentista 15 prosenttiin.

Uusi toimintatapa on tulossa käyttöön ensi vuoden alusta. Apple sanoi, että pienempi komissio jättää kehittäjille enemmän resursseja liiketoimintansa kasvattamiseen.

CNBC:n mukaan App Store toi Applelle 50 miljardia tuloja vuonna 2019. Sensor Tower puolestaan valisti New York Timesissa, että muutos vaikuttaa noin 98 prosenttiin App Storen sovelluskehittäjistä. Heidän osuutensa koko App Storen liikevaihdosta on kuitenkin vähemmän kuin viisi prosenttia.

”Apple-vero” vaikuttaa myös esimerkiksi Netflixiin ja Spotifyhin, sillä Apple kahmaisee 30 prosenttia kaikista kuluttajien maksamista kuukausimaksuista lompakkoonsa.

Epic Gamesin ja Applen välille nousi tänä vuonna oikeusjuttu Applen keräämästä ”verosta” johtuen. Apple poisti Fortniten App Storesta sen jälkeen, kun Epic Games tarjosi pelissään vaihtoehtoisen maksamistavan, josta Apple ei saanut 30 prosentin siivua itselleen.

Muropaketin uusimmat