Tarjolla kookas hologrammilaite etäpuheluihin – keskustelu mahdollista niin elävien kuin kuolleidenkin kanssa

14.08.2020 21:11 | markkuleppilampi

Yritys nimeltään PORTL on kehittänyt Holoportl-hologrammilaitteen, jonka avulla voi keskustella toisaalla sijaitsevan ihmisen kanssa ikään kuin hän olisi samassa huoneessa. Teknologia on ikävä kyllä vielä kovissa hinnoissa.

2,1 metriä korkeaan, 1,5 metriä leveään ja 0,6 metriä syvään laitteeseen mahtuu ihmisen kokoinen hologrammi, joka luo illuusion henkilön paikallaolosta. Kuka tahansa, jolla on kamera ja valkoinen tausta, voi ”soittaa” reaaliaikaisen puhelun laitteeseen.

Laite tarjoaa 4K-resoluution, 18 000 lumenin kirkkauden, USB- ja HDMI -liitännät, stereokaiuttimet äänenvoimakkuuden säädöllä, kameran jolla voi tallentaa loputtomiin toistuvia hologrammeja sekä vielä kiintolevyn. Laitetta ohjataan mobiilisovelluksen avulla.

Erikoisempana ominaisuutena laitteen kautta voi harrastaa kanssakäymistä tallennettujen hologrammien, kuten historiallisten henkilöiden tai menehtyneiden omaisten kanssa. Tämä ominaisuus vaatii tekoälypäivityksen, joka kasvattaa laitteen hintaa.

Lähtöhinta on varsin korkea – noin 51 000 euroa. Tekoälypäivityksellä hinta nousee 72 000 euroon. Yrityksen toimitusjohtaja David Nussbaum odottaa hintojen kuitenkin laskevan 3-5 vuoden kuluessa.

Alla video laitteesta.