Uusimmat

Ubuntu 16.04 on kuudes LTS-versio Canonicalin suositusta Linuxista

25.04.2016 16:34 Petrus Laine

Ubuntu 16.04 LTS

Canonical on julkaissut kuudennen LTS-version Ubuntu-käyttöjärjestelmästään. Ubuntu on yksi markkinoiden suosituimmista Linux-distroista ja LTS (Long Term Support) sen versio, jota tuetaan seuraavat viisi vuotta virallisesti.

Kuudes LTS-versio Ubuntusta kantaa versionumeroa 16.04. Käyttöjärjestelmän merkkittävimpiin uudistuksiin kuuluvat muun muassa uudet Snap-ohjelmat, sekä uusi LXD-hypervisor virtualisointiin. Snap on Ubuntun uusi muoto ohjelmille. Snap-ohjelmat eivät korvaa perinteisiä deb-paketoituja ohjelmia, vaan tulevat niiden rinnalle. Canonical kehuu Snappia helpoksi alustaksi kehittäjille, joka parantaa tietoturvaa ja mahdollistaa samat ohjelmat puhelimista pilveen.

LXD on uusi hypervisor Linux-vieraskäyttöjärjestelmien virtualisointiin. Sen luvataan pakkaavan vieraskäyttöjärjestelmät 14 kertaa aiempaa tiiviimmin ja olevan samalla vanhoja hypervisoreita nopeampi. LXD on osa Linux Containers -projektin versiota 2.0. Voit lukea LXD:stä ja Ubuntu 16.04 LTS:stä lisää Canonicalin lehdistötiedotteesta.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat