Uusimmat

Uutta tietoa AMD:n Bristol Ridge -APU-piireistä, kellotaajuudet nousevat merkittävästi

09.02.2016 22:27 Petrus Laine

20160209bristolridgemobile

AMD:n Bristol Ridge -APU-piirit tuovat Carrizo-arkkitehtuurin myös työpöydälle, mutta päivitetyt piirit tullaan julkaisemaan myös kannettaville. DDR4-tuen ohella Bristol Ridge onnistuu puristamaan Carrizo-arkkitehtuurista aiempaa enemmän irti keskimääräisen tehonkulutuksen siitä kasvamatta. ISSCC 2016 -messuilla paljastui, että Bristol Ridge oli käytännössä tutkimustyö virranhallinnan käytöstä lämmön, jännitteen ja virran aiheuttamien tehorajoitusten ohittamiseen.

The New Citavia Blogia pitävä Matthias ”Dresdenboy” Waldhauer löysi USB.orgin sivuilta lukuisia kannettaviin tarkoitettuja Bristol Ridge -APU-piirejä. Hän yhdisti tiedot aiemmin vuotaneeseen roadmappiin, josta puuttui vielä oleellisia tietoja kuten kellotaajuudet. Waldhauerin tekemän kaavion mukaan Bristol Ridge -APU-piirien minimikellotaajuus on 700 – 900 MHz ja Turbo-kellotaajuus 200 – 300 MHz korkeampi kuin vastaavien Carrizojen. Grafiikkaohjaimen kellotaajuus on taas alimmillaan 42 MHz aiempaa pienempi, ja ylimmillään 100 MHz aiempaa korkeampi.

Täysin identtinen piirien tehonkulutus ei näillä näkymin tule olemaan. Siinä missä aiemmin tarjottiin yhtä mallia konfiguroitavalla 12 – 35 watin TDP-arvolla, tulee Bristol Ridgestä kaksi mallia kuhunkin luokkaan. Toisen nimellinen TDP-arvo on 15 ja toisen 35 wattia. 15 watin TDP-arvolla varustetut APU-piirit voidaan konfiguroida 12 – 15 watin kulutukselle ja 35 watin TDP:llä varustetut 25 – 45 watin kulutukselle. Waldhauerin luoman kaavion Bristol Ridge -APU-piirien nimet ovat tällä hetkellä vain sivistyneitä arvauksia.

The New Citavia Blog, More AMD Bristol Ridge SKUs leaked