Valmistajien omaan piirilevysuunnitteluun perustuvat Ampere-näytönohjaimet tulevat saataville syyskuussa?

12.08.2020 11:50 | Muropaketin toimitus

Tuoreen huhun mukaan valmistajien omaan suunnitteluun perustuvia Ampere-näytönohjaimia ei tarvitse tällä kertaa odottaa kauaa. Valmistajien omat mallit tulevat väitetysti saataville jo syyskuussa.

Tweaktown raportoi saaneensa paristakin lähteestä, että Ampere-sukupolven suhteen valmistajien omaan suunnitteluun perustuvia näytönohjaimia ei tarvitse odottaa kohtuuttoman kauaa. Heidän lähteiden mukaan valmistajien omaan piirilevysuunnitteluun perustuvat kortit tulevat saataville joko samaan aikaan Nvidian referenssimallien (Founders Edition) kanssa tai hieman myöhemmin, mutta kuitenkin syyskuun aikana.

Esimakua valmistajien omaan suunnitteluun perustuvista näytönohjaimista saatiin jo heinäkuussa, kun verkkoon päätyi väitetty vuotokuva Asuksen GeForce RTX 3080 Ti -näytönohjaimesta.

Normaalisti valmistajien omia malleja on saatu odottaa viikoista kuukausiin, mutta nähtävästi Ampere-sukupolven kohdalla siihen tehdään poikkeus. Epäilemättä AMD:n Big Navi -julkaisulla on oma painoarvonsa mahdollisessa kiirehdityssä aikataulussa.

Tässä kohtaa varmaa on ainakin se, että uusi näytönohjainsukupolvi julkistetaan 1. syyskuuta.