UUSIMMAT

Valve jatkaa Steam Controller -ohjaimen päivittämistä ja julkaisi videon valmistusprosessista

11.12.2015 18:13 | Petrus Laine | 4

20151211steamcontroller1

Valve on julkaissut jälleen päivityksiä Steam Controller -peliohjaimelleen. Steam Controller -peliohjain julkaistiin reilu kuukausi sitten ja sen toimintaa on paranneltu jo useaan otteeseen. Joulukuun bonuksena Valve julkaisi lisäksi videon yhtiön liki täysin automatisoidusta ohjainten valmistusprosessista. Ohjaimet valmistetaan tietenkin Aperture Laboratoriesin toimesta, ja epäilemättä sekä itse valmistusta että prosessissa välttämättömiä ihmisiä valvoo GLaDOS.

Steam Controllerin uusin päivitys tuo mukanaan tuen ohjaimen gyroskooppisensorin käytölle yhteistyössä trackpad-kosketuslevyn kanssa. Gyroskooppia voi käyttää esimerkiksi kääntymisen ja tähtäämisen hienosäätöön, kun kosketuslevyllä tehdään suurempia liikkeitä.

Kosketuslevyä pystyi käyttämään hiiren kaltaisesti käyttäytyvänä joystick-emulaattorina jo ohjaimen julkaisussa, mutta käyttäjäpalautteen myötä sen toimintaa on parannettu nyt selvästi. Yksi uusista ominaisuuksista on puolestaan tuki Steam Controller HUD:lle, joka helpottaa etenkin ohjaimen käytön opettelua merkittävästi, kun näet näytöllä mitä milloinkin tekemäsi toiminto tarkalleen pelissä tekee.

20151211steamcontroller2

Kosketuslevyn voi asettaa toimimaan nykyään myös tarkkana ohjaimena, joka hallitsee aina samaa osaa näytöstä. Ominaisuus on omiaan esimerkiksi RTS-pelien kartan käyttöön. Kosketuslevyn voi konfiguroida toimimaan myös kosketuspohjaisena menuna, johon voi ohjelmoida pelikohtaisia pikanäppäimiä.

Steamin seuraava beetaversio tuo mukanaan kaksi uutta ominaisuutta. Ensimmäinen on ohjaimen kustomointi siten, että omat konfiguraatiosi ovat käytettävissä riippumatta siitä kenen Steam-tilillä pelaat. Ohjain tulee rekisteröidä, jotta konfiguraatioiden hakeminen oikealta tililtä onnistuu. Toinen tuleva ominaisuus on tuki Steamin ulkopuolisille peleille. Päivityksen myötä Steam osaa hakea siihen lisättyihin palvelun ulkopuolisille peleille tehdyt käyttäjäprofiilit samaan tapaan kuin Steam-peleillekin.

Steam, Steam Controller Update December 2015

 

Keskustelu

Ohjainhan paranee koko ajan :). Itse olen vanhana PC käyttäjänä kyllä tykästynyt kovasti tähän – jo parin päivän käyttämisen jälkeen onnistui FPS pelien pelaaminen Steam ohjaimella paremmin kuin PS4:n vastaavalla. Ja nyt kun takana on noin kuukausi, ohjaaminen luonnistuu jo melko hyvin. Ei se vielä lähellekään näppis+hiiri yhdistelmälle pärjää (tuskin koskaan) mutta on jo sillä tasolla että esimerkiksi uudelleen pelaamisen alla olevat Half Life 2, & Morrowind sujuu senverran hyvin ohjaimella että hiirtä ei kaipaa.

Hiiri+näppis > Steam-controller > Xbox/PS4 ohjain.

Mitä kaipaisi enemmän olisi että pelien tekijät tekisivät kunnolliset profiilit peleilleen. Paljon on Steamissa esimerkiksi suoraan ohjainta tukevia pelejä, jotka kuitenkin olettavat ohjaimen olevan Xbox-ohjain tai sen tyyppinen, eli joutuu itse säätämään asetukset kohdilleen. Tosin onneksi niitä asetuksia löytyy jo lähes pelille kuin pelille joidenkin käyttäjien itse tekeminä ja jakamina.

Parasta Steam controllerissa on, että se tuo olohuonepelailemisen piiriin huomattavan suuren osan peleistä, jotka tukevat vain hiiri+näppisyhdistelmää. Vaikka minulla olohuone PC:ssäni on langaton näppis+hiiriyhdistelmä, ei sillä pelaaminen koskaan ole oikein ollut mukavaa. Steam controllerilla olohuonepelailu PC:llä on kuitenkin noussut huimasti.

Eli kun homma on noin pitkällä, aletaan niitä kohta myymään enemmänkin. Ja selkeästi ovat varautuneet että hinta pitää olla matala ja määrät suuria.
Saattavat tehdä jonkin tempun että jotkin pelit ei toimi kuin heidän ohjaimellaan.

en löytä virallista sivua steamin lisäksi. onko tuo jokin virallinen sivu http://www.aperturescience.com/

antilope

Eli kun homma on noin pitkällä, aletaan niitä kohta myymään enemmänkin. Ja selkeästi ovat varautuneet että hinta pitää olla matala ja määrät suuria.
Saattavat tehdä jonkin tempun että jotkin pelit ei toimi kuin heidän ohjaimellaan.

en löytä virallista sivua steamin lisäksi. onko tuo jokin virallinen sivu http://www.aperturescience.com/

Tuo Aperture Laboratories on siis Valven peleistä tuttu keksitty firma :)

Muropaketin uusimmat