Vuotaneet dokumentit paljastivat PlayStation 4 ”Neo” -pelikonsolin tekniset tiedot
Sonyn tiedetään valmistelevan Neoksi tituleerattua tehokkaampaa versiota PlayStation 4 -pelikonsolista. Nyt tulevasta konsolista on saatu lisää tietoa, kun Sonyn diapaketti konsolin ominaisuuksista vuoti julkisuuteen. Uuden konsoliversion julkaisuaikataulu on vielä avoin, mutta sen pitäisi tapahtua vielä tämän vuoden puolella.
Sony kuvailee Neo-konsolia PlayStation 4:n high-end versioksi. Konsolit tulevat olemaan markkinoilla samaan aikaan, ja kaikkien julkaistavien pelien on tuettava sekä perus- että Neo-versiota konsolista. Neo tähtää paitsi 4K UHD -televisioiden omistajien lompakoille, myös parantamaan Full HD -televisioiden omistajien kokemuksia peleissä. Esimerkkeinä parannuksista Full HD -resoluutiolla Sony mainitsee esimerkiksi korkeammat ja tasaisemmat ruudunpäivitysnopeudet, sekä parannellut grafiikat.
Sonyn PlayStation 4 -konsolin sisältä löytyy AMD:n semi-custom APU-piiri. APU-piirissä on kahdeksan 1,6 GHz:n Jaguar-prosessoriydintä ja 800 MHz:n kellotaajuudella toimiva 18 toisen sukupolven GCN Compute Unit -yksikön grafiikkaohjain. Konsolissa on 8 Gt GDDR5-muistia, ja 176 Gt/s muistikaistaa.
Neo-versio turvautuu odotetusti niin ikään AMD:n semi-custom APU-piiriin. Uudesta APU-piiristä löytyy edelleen kahdeksan Jaguar-prosessoriydintä, mutta ne toimivat 1,6 GHz:n sijasta 2,1 GHz:n kellotaajuudella. GCN-yksiköt on päivitetty oletettavasti 4. sukupolveen, ja niitä on 18 sijasta 36. Grafiikkaohjaimen kellotaajuutta on nostettu 911 MHz:iin, mikä tarjoaa teoriassa 2,3 kertaisen suorituskyvyn alkuperäiseen APU-piiriin nähden. Neossa on edelleen 8 Gt GDDR5-muistia, mutta ne toimivat aiempaa korkeammalla kellotaajuudella, jolloin muistikaistaa on tarjolla 218 Gt/s. Pyörittäessään PS4-pelejä, joita ei ole erikseen päivitetty Neo-yhteensopiviksi, Neon APU-piiri asetetaan toimimaan täysin alkuperäisen PS4:n APU-piirin tavoin. Neo-yhteensopivien pelien kohdalla APU-piiri toimii täysillä tehoillaan, ja kehittäjien käytössä ovat myös esimerkiksi päivitetyn GCN-arkkitehtuurin uudistunut ISA uusine ominaisuuksineen.