Uusimmat

Windows 10 -avaimen voi sitoa pian myös Microsoft-tiliin, helpottaa tietokoneen päivitystä

28.06.2016 13:40 Petrus Laine

Windows 10

Microsoft on uudistanut Windows-lisenssien hallintaa uusimmassa Windows Insider -koontiversiossa. Muutokset tulevat vakaiden koontiversioiden käyttäjille Windows 10 Anniversary -päivityksen myötä vielä kuluvan kesän aikana.

Uusi lisenssinhallintamuoto auttaa etenkin niitä käyttäjiä, jotka vaihtavat tietokoneensa komponentteja usein. Tällä hetkellä Windows 10:n asennus generoi laitekohtaisen asennustunnuksen, joka synkronoidaan Microsoftin palvelimille. Tällöin esimerkiksi Windowsin uudelleenasennus ei tarvitse lisenssiavainta lainkaan, sillä se osaa hakea sen Microsoftin palvelimilta itsekseen. Nykyinen malli kestää myös pieniä muuttoksia kuten näytönohjaimen, kiintolevyn tai muistien vaihtamisia ongelmitta, mutta emolevyn vaihto vaatii jo useimmissa tapauksissa soittoa Microsoftin ilmaiseen aktivointipuhelimeen.

Uuden aktivointimallin myötä lisenssi voidaan sitoa suoraan käyttäjän Microsoft-tiliin. Tiliin sidotun lisenssin kerrotaan sietävän esimerkiksi laitteistomuutoksia selvästi aiempaa paremmin, ja aktivointiongelmien kohdalla aktivoinnin ongelmanetsintätyökalun käytön pitäisi hoitaa homma kerralla kotiin, jolloin soittoa puhelinpalveluun ei tarvita. Microsoftin mukaan uudelleenaktivointeja uudella raudalla sallitaan tietty määrä, mutta toistaiseksi tuota määrää ei ole paljastettu julkisuuteen. Oletettavasti Microsoft arpoo vielä lopullisen luvun kanssa, mutta kertonee asiasta ennen Windows 10 Anniversary -päivityksen julkaisua.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat