UUSIMMAT

Windows 11 -käyttöjärjestelmän KB5015814-päivityksestä voi aiheutua hankaluuksia käyttäjille

22.07.2022 08:18 Muropaketin toimitus

Windows 11 -käyttöjärjestelmälle julkaistu KB5015814-päivitys on aiheuttanut monenlaista harmia käyttäjille. Pahimmillaan päivitys on aiheuttanut koneen uudelleenkäynnistymisluupin.

Microsoftin julkaisema KB5015814-tietoturvapäivitys Windows 11 -käyttöjärjestelmälle on aiheuttanut odottamattomia ongelmia käyttäjillä. Joissakin tapauksissa .Net Framework 3.5 -ohjelmistot ovat lakanneet toimimasta päivityksen jälkeen. Tämän ongelman Microsoft on havainnut itsekin. Päivityksen tiedetään aiheuttaneen Microsoft Edge -selaimen kaatuilua ja jäätymistä, kun käytössä on Internet Explorer -tila. Myös tämä ongelma on tiedostettu Microsoftilla. Tukisivulta löytyy ohjeet, kuinka nämä ongelmat saa korjattua tai ohitettua.

Edellä mainittujen lisäksi on havaittu ikävämpiä ongelmia, joita ei ole vielä listattu tunnettujen ongelmien listalle. Lievimmästä päästä ovat tapaukset, joissa päivityksen asennus epäonnistuu. Päivitys on aiheuttanut joillakin käyttäjillä Käynnistä-valikon toimimattomuutta. Joillakin käyttäjillä päivitys on aiheuttanut tietokoneelle uudelleenkäynnistymisluupin.

Toistaiseksi Microsoft ei ole ottanut kantaa jälkimmäisiin ongelmiin.