Windows Defenderin bugi saattaa jumittaa tietokoneesi – näin korjaat sen

08.05.2021 18:15 Muropaketin toimitus

Microsoftin Defender -virusohjelmistossa on ollut ikävältä kuulostava bugi. Siihen on onneksi tarjolla korjaava päivitys.

Ainakin Reddit-keskustelupalstalla käyttäjät ovat kertoneet Defenderin ongelmasta. Tietoturvasovellus on onnistunut tuhlaamaan kaiken tilan joidenkin käyttäjien kiinto- tai SSD-levyiltä.

Omituisia tiedostoja on ilmaantunut massamuisteille tuhansittain. Niitä on ollut lopulta niin paljon, ettei käyttäjillä ole ollut enää tilaa levyillään. Näitä tiedostoja on löydetty Windows Defender- sekä Program Data -kansiosta.

Ongelman voi korjata lataamalla Windows Updatesta Windows Defender -päivitys 1.1.18100.6. Tämän jälkeen täytyy kuitenkin vielä tuhota tarpeettomia tiedostoja. Jotta nämä tiedostot löytäisi, käyttäjän täytyy sallia piilotettujen tiedostojen näkyminen Resurssienhallinnan asetuksista. Tämän jälkeen tulee vielä navigoida C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History\Scans -hakemistoon ja tuhota sieltä kaikki tiedostot. Tähän saattaa tarvita pääkäyttäjän oikeudet.