Uusimmat

AMD kiistää Ryzen-prosessorien suorituskykyongelmat Windows 10:ssä

14.03.2017 17:50 Muropaketin toimitus

AMD on tutkinut aiemmin Ryzen-prosessorien raportoituja suorituskykyongelmia Windows 10 -ympäristössä. Nyt valmistaja vahvistaa, ettei ole löytänyt mitään ilmeistä bugia, joka vaikuttaisi suorituskykyyn. Testauksia on suoritettu myös Windows 7 -ympäristössä, eikä suorituskykyyn vaikuttavia eroavaisuuksia löytynyt.

AMD vahvistaa myös, ettei se ole havainnut ongelmia säikeiden ajastuksissa. Eli Ryzenien ajastukset toimivat Windows 10 -ympäristössä tahdotulla tavalla. Korjauspäivitystä ei siis kannata odottaa.

Samaisessa tiedotteessa AMD suosittelee valitsemaan Ryzen-käytössä virranhallinta-asetuksista parhaan suoritustehon (High Performance). Tämä suositus koskee erityisesti peli- ja muuta raskasta käyttöä. Lepotilassa olevan ytimen palautumisessa käyttöön voi ilmetä viivettä virranhallinta-asetuksen ollessa tasapainotettu-tilassa. Lisäksi kyseinen virrahallintatila voi kasvattaa viivettä, jolla prosessorin kellotaajuus sekä käyttöjännite muuttuvat kuormituksen kasvaessa.

AMD kiistää niinikään väitökset siitä, että SMT heijastuisi heikentävästi pelien suorituskykyyn. Heidän testien mukaan SMT:n vaikutus suorituskykyyn on joko neutraali tai positiivinen.