Uusimmat

CaptoGlove kerää rahoitusta virtuaalitodellisuushanskalle

22.03.2017 11:03 Muropaketin toimitus

Virtuaalitodellisuuslaseja on useimmat asiasta kiinnostuneet päässeet jo vähintään kokeilemaan. Lasien monet tekniset ja käytännön ongelmat on jo ratkaistu, enää parannetaan jo olemassaolevaa tekniikkaa. Ohjainten puolella ollaan sitä vastoin monilta osin täysin lastenkengissä. Virtuaalitodellisuuden kontrollointiin kehitelläänkin jatkuvasti erilaisia ratkaisuja, tuoreimpana niistä Kickstarterissa rahaa keräävä CaptoGlove.

Nimensä mukaisesti CaptoGlove on hansikas. Yhdellä hanskalla voi ohjata jopa 20 eri toimintoa virtuaalitodellisuudessa, kahdella siis 40. Hanskoista uutisoinut Tom’s Hardwaren toimittaja kertoi kokeilleensa CaptoGlovea ohjaimena Left for Dead -pelin VR-versiossa. Hanskan etusormen sai esimerkiksi viritettyä toimimaan aseen liipasimena. Ammuskella saattoi silloin kuin ilmasta tehdyn kiväärin liipasinta vetämällä. Luonnollisesti hansikas toimii myös vaikka kädessä olisi leluase tuomassa uskottavuutta tuntumaan.

CaptoGlove ei siis mallinna käsiä mukaan VR-maailmoihin, vaan sormille voi määritellä erilaisia ohjaustoimenpiteitä. Valmistaja kuitenkin vihjailee ”CaptoSensorien” lisäämisen tuovan tarkempaa käsien asennon valvontaa. Kickstarterin kautta hanskalla on hintaa 160 dollaria. Kampanjan jälkeen hinnan kerrotaan nousevan 250 dollariin.

Vaikka ei vr-maailmassa pankkia räjäyttäisikään, saattaa datahanska löytää alkuperäisen tarkoituksensa mukaisia innokkaita käyttäjiä. Idea lähti kätensä loukanneelta keksijältä, joka ei voinut käyttää perinteistä hiirtä tai näppäimistöä ja tarvitsi uudenlaisen tavan kommunikoida tietokoneen kanssa.