Uusimmat

12 Apinaa -sarja aikahyppää viimeisessä jaksossa takaisin alkuun

20.01.2016 18:40 Aki Lehti

HBO Nordicilla pyörivää scifi-sarjaa on tarkoitus tehdä 5 tuotantokautta.

Terry Gilliamin ohjaamaan ja Bruce Willisin tähdittämään 12 apinaa -scifi-klassikkoon pohjautuvan 12 Monkeys -sarjan viimeisessä jaksossa päädytään takaisin pilottijakson tapahtumiin, kertoo sen tuottaja Natalie Chaidez.

Syfy-kanavan aikuisempaan makuun tehtyä scifi-sarjaa on hänen mukaansa tarkoitus jatkaa viiden tuotantokauden verran. Sarjassa post-apokalyptisestä tulevaisuudesta saapuva aikamatkustaja James Cole (Aaron Stanford) käyttää vaarallista ja testaamatonta menetelmää päästäkseen vuodesta 2043 tähän päivään. Hänen tehtävänään on selvittää, mistä suurta tuhoa aiheuttanut kulkutauti sai alkunsa sekä estää tuleva katastrofi. Hänen apunaan on virusasiantuntija tri Cassandra Railly (Amanda Schull), jonka on päätettävä rikkoako tekemänsä Hippokrateen vala pelastaakseen maailman.

Sarjan ovat luoneet Terry Matalas ja Travis Fickett. Se jatkuu Yhdysvalloissa 18. huhtikuuta 2. tuotantokauden jaksoin.

Suomessa 12 Monkeysia voi katsoa HBO Nordicilta.

Lähde: Slashfilm

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat