Uusimmat

Netflixin 100 miljoonaa puntaa maksanutta The Crown -sarjaa tehdään 3 tuotantokautta

02.11.2016 18:21 Aki Lehti

190 maassa nähtävä jättituotanto on suunnattu aikuiselle yleisölle.

Ylihuomenna Netflixiin tarjolle tulevan The Crown -sarjan ensimmäinen tuotantokausi maksoi huimat 100 miljoonaa puntaa. Sarjasta ovat vastuussa The Queen -elokuvan käsikirjoittaja Peter Morgan ja saman elokuvan ohjaaja Stephen Daldry, jotka kertovat kallista viihdettä olevan luvassa lisää kahden kauden verran.

The Crown keskittyy vastikään naimisiin menneeseen kuningatar Elizabeth II:seen ja hänen selviytymiseensä monarkian kasvoina. Tekijöiden mukaan kahdella seuraavalla kaudella tarina eteenee aina 1980-luvulle asti ja käsittelee esimerkiksi prinssi Charlesin ja Dianan naimisiinmenoa.

The Crownissa näyttelevät muun muassa Claire Foy, Matt Smith, Victoria Hamilton, Jared Harris, Vanessa Kirby, John Litgow ja Dame Eileen Atkins.

Ensimmäinen tuotantokausi sisältää kymmenen tunnin mittaista jaksoa ja se tulee tarjolle 4K-laatuisena 4.marraskuuta.

thecrown_103_1797r

Lähde: The Guardian

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat