Uusimmat

Pilottijakso nyt katsottavissa: The Walking Deadin luojan uusi kauhusarja pieksee zombit vaikka vasurilla

22.05.2016 14:04 Aki Lehti

Outcast on yhden jakson perusteella laatua.

The Walking Dead -sarjakuvan ja -tv-sarjan luojan Robert Kirkmanin uusi Outcast-kauhusarja perustuu myös hänen hienoon sarjakuvaansa.

Outcast alkaa virallisesti Suomessa FOX-kanavalla 6. kesäkuuta klo 23.00, mutta sen pilottijakso sai ensiesityksensä perjantaina 20. toukokuuta samanaikaisesti 61 maassa Euroopassa ja Afrikassa Facebook Live -palvelun välityksellä. Jakso on edelleen katsottavissa FOXin Facebook-sivuilla ja heidän kotisivuillaan

Outcast kertoo kauhutarinan Kyle Barnesista (Patrick Fugit, ”Almost Famous”, ”Gone Girl”), joka on ollut lapsuudestaan lähtien pahojen henkien riivaama. Hän yrittää päästä eroon menneisyyden kahleista ja yhdessä pastori Andersonin (Philip Glenister, ”Life on Mars”) kanssa Kyle pyrkii löytämään elämälleen uuden suunnan. Pian hän kuitenkin huomaa olevansa tekemisissä asioiden kanssa, jotka saattavat vaikuttaa koko ihmiskunnan kohtaloon.

Yhden jakson perusteella Outcast on The Walking Deadia parempi joka osa-alueella. Hidastempoinen, upean näköinen ja vallan passeleilla näyttelijöillä roolitettu sarja on selvästi suunnattu aikuisempaan makuun. Se ei kiirehdi mihinkään, vaan esittelee hahmonsa rauhassa, mutta häiritsevän ahdistavia kauhuelementtejä on mukana tarpeeksi. Myös Atticus Rossin säveltämä soundtrack toimii tumman tunnelman luojana komeasti.

Jenkeissä Outcast pyörii HBO:n sisarkanava Cinemaxilla, joten se voi esittää reippaasti rankempaa materiaalia kuin AMC:n The Walking Dead. Lapsille sarjaa ei todellakaan ole tarkoitettu.

Toivotaan sarjan jatkavan ensimmäisen jakson tasolla. Tällaisenaan se vaikuttaisi olevan yhtä hyvä kuin lähdemateriaalina toimiva sarjakuva, joka on kahden albumin perusteella parasta Kirkmania Invincible -sarjiksen ohella. Outcastin pilotti on uskollinen sarjiksen tarinalle, eikä suurempia muutoksia ole tehty, onneksi.

outcast-sdcc22

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat