Uusimmat

Uusi Sherlock -sarjan neljäs tuotantokausi alkaa vihdoinkin

27.10.2016 18:01 Aki Lehti

Martin Freeman ja Benedict Cumberbatch palaavat rooleihinsa.

Sherlock-sarjan 4. tuotantokauden piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan alkaa jo vuosi sitten, mutta lähinnä pääosienesittäjien Martin Freemanin ja Benedict Cumberbatchin muiden kiireiden takia sen ensi-ilta on siirtynyt ja siirtynyt.

Nyt on varmistunut sarjan jatkuvan Englannissa 1. tammikuuta 2017. Suomen ensi-ilta ei vielä ole selvillä, mutta Yle on esittänyt aiemmat jaksot tuoreeltaan, joten oletettavasti neljäs kausikin nähdään Suomen töllössä pian saarivaltion ensiesityksen jälkeen.

Uusia jaksoja on luvassa kolme, joista ensimmäinen on nimeltään The Six Thatchers ja toinen The Lying Detective. Kolmannen nimeä ei ole vielä paljastettu.

Sarjan luojat Steven Moffat ja Mark Gatiss ovat kertoneet uuden kauden olevan aiempia synkempi ja sen jäävän todennäköisesti viimeiseksi näyttelijöiden hektisten aikataulujen takia.

EDIT: Yle kertoo Facebook-sivuillaan, että heidän kanavillaan Sherlockin uusia jaksoja ei nähdä, koska Suomen esitysoikeudet on myyty toiselle toimijalle.  

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat