Mainos: Huawei
Mainos

Älykellojen kysyntä räjähti ennätykselliseen kasvuun – suomalainen teknologia vauhdittaa huippulaitteiden suorituskykyä

Watch GT 3 Pro -urheilukellossa on hyödynnetty suomalaista tutkimus- ja tuotekehitystyötä.

07.07.2022 14:58 Huawei

Aktiivisuus, terveelliset elämäntavat ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ovat tämän hetken kuumimpia trendejä, jotka näkyvät puettavan teknologian suurena suosiona. Huawein älykellot käyttävät urheilutoimintojen seurantaan erityistä TruSport-algoritmia, joka on kehitetty Suomessa.

Vuonna 2020 myytyjen älykellojen määrä oli maailmanlaajuisesti noin 115 miljoonaa kappaletta. Sen odotetaan kuitenkin vielä nousevan yli 258 miljoonaan vuoteen 2025 mennessä. Huimaa kasvuennustetta vauhdittaa terveellisyysbuumi, jossa korostuu oman terveyden ja hyvinvoinnin mittaaminen ja seuranta.

Huawein Principal Research Scientist, tohtori Petri Wiklund kertoo, että älykelloista on tullut keskeinen teknologia päälle puettavien terveyden- ja kuntoilunseurantalaitteiden markkinoilla. Kuluttajat arvostavat erityisesti tiettyjä ominaisuuksia älykelloissa – ja osaavat niitä myös jo vaatia.

”Reaaliaikainen sykemittaus sekä kuntoilun ja suorituskyvyn seuranta ovat halutuimpia ominaisuuksia älykelloissa. Muita arvostettuja ominaisuuksia ovat unen ja palautumisen seuranta. Myös akun kestoa pidetään tärkeänä”, sanoo Wiklund.

TruSport-algoritmi edustaa mittaustarkkuuden huippua

Wiklundilla on pitkä historia terveyteen liittyvän akateemisen tutkimuksen parissa esimerkiksi Jyväskylän ja Oulun yliopistoissa sekä Lontoossa ja Kiinassa.

Huawein suositut älykellot käyttävät urheilutoimintojen seurantaan erityistä TruSport-algoritmia, joka on kehitetty Suomessa. TruSport-algoritmi määrittelee muun muassa yksilölliset, käyttäjän kuntoon perustuvat dynaamiset harjoittelualueet sekä arvioi ja seuraa käyttäjän aerobisen kunnon kehittymistä.

Tämän lisäksi algoritmi laskee harjoittelun aiheuttaman kuormituksen ja harjoitusvaikutuksen sekä reaaliaikaisen suorituskyvyn ja palautumisajan erilaisista harjoitustyypeistä. Algoritmi mahdollistaa Huawei-kelloille myös maksimaalisen hapenottokyvyn (VO2max) arvioinnin, joka kertoo hengitys- ja verenkiertoelimistön kyvystä kuljettaa happea maksimaalisessa rasituksessa.

“Harjoittelussa kulutetut kalorit lasketaan useiden käyttäjäkohtaisten tekijöiden perusteella, ja TruSport-algoritmin ansiosta Huawei Watch -kellomallit ovat mittaustarkkuudeltaan alan parhaimmistoa”, Wiklund lisää.

Laadun taustalla monipuolinen ja rajoja rikkova yhteistyö

Useat Huawei-tuotteet, kuten yhtiön uusin lippulaivaluokan Watch GT 3 Pro -urheilukello, hyötyvät suomalaisesta tutkimus- ja tuotekehitystyöstä. Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevassa Huawein tutkimus- ja tuotekehityskeskuksessa työskentelee 350 henkilöä, jotka keskittyvät esimerkiksi tietoturvaan, 5G-teknologiaan sekä puettavien laitteiden urheilu- ja terveysominaisuuksiin. Tuotekehityskeskuksen kellarista löytyy kattava määrä erilaista testaustekniikkaa röntgenistä pudotustesteriin, antennilaboratorioon sekä muun muassa nopeiden lämpötilamuutosten testilaitteisiin. Ihmisen liikkumista ja suorituskykyä on mahdollista tutkia siihen tarkoitukseen rakennetussa laboratoriossa.

Huawei on myös tehnyt tutkimusyhteistyötä merkittävien suomalaisten toimijoiden, kuten Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan sekä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU:n omistaman Sports Lab Oy:n kanssa.

Wiklundin mielestä Suomesta löytyvät erinomaiset olosuhteet nykyaikaisen huipputeknologian kehittämiseen.

“Suomessa panostetaan tuntuvasti tutkimukseen, ja toimintakulttuuriin on sisäänleivottu akateemisen yhteistyön tekeminen. Täällä on käytettävissä harvinaisen kattava yhdistelmä viimeisintä teknologiaa, kokeneita tutkijoita ja insinöörejä sekä maailman kärkitasoa olevia yliopistoja”, hän perustelee.

Watch GT 3 Pro -urheilukellossa on hyödynnetty suomalaista tutkimus- ja tuotekehitystyötä.

Huippuominaisuuksia ranteen täydeltä

Huawein uusimmassa Watch GT 3 Pro -kellossa on laajojen harjoitustoimintojen, tarkan sykkeenmittauksen ja SpO2-mittauksen lisäksi monia täydentäviä huippuominaisuuksia, jotka tukevat aktiivista ja tuottavaa arkea sekä yleistä hyvinvointia. Näitä ovat esimerkiksi unen seuranta, viittä satelliittijärjestelmää hyödyntävä paikannus, sisäinen tallennustila musiikille, sisäänrakennettu mikrofoni ja kaiutin sekä Bluetooth-kuulokkeiden tuki.

”Watch GT 3 Prossa on tehokas akku, joka kestää jopa 14 päivää 46 mm:n mallissa ja jopa 7 päivää 43 mm:n mallissa. Jokaisen Huawei Watch GT -valikoiman kellon viimeistelevät myös huippuluokan materiaalit ja moderni, tyylikäs muotoilu”, täydentää Wiklund.

Watch GT 3 Pro on saatavilla kahtena materiaaliversiona: Titanium, jossa on saumaton titaanirunko, sekä Ceramic, jossa on ylellisyyttä huokuva nanokiteinen keraaminen runko. Titanium-mallissa rungon koko on 46 mm ja Ceramic-versiossa 43 mm.

Suositushinnat:

Watch GT 3 Pro Titanium, 46 mm, titaaniranneke – 499 €

3 Pro Titanium, 46 mm, silikoniranneke – 399 €

Watch GT 3 Pro Titanium, 46 mm, nahkaranneke – 399 €

Watch GT 3 Pro Ceramic, 43 mm, keraaminen ranneke – 549 €

Watch GT 3 Pro Ceramic, 43 mm, nahkaranneke – 449 €

Tämä uutuus muuttaa käsityksesi älykellojen tyylikkyydestä – urheilutoimintojen taustalla suomalaista tuotekehitystä