Uusimmat

Kansalliskirjasto arkistoi MuroBBS-keskustelufoorumin

23.06.2022 09:15 Muropaketin toimitus

Kansalliskirjasto

MuroBBS on suljettu, mutta keskustelufoorumi ei katoa kokonaan.

Kun Muropaketin pitkäikäinen MuroBBS-keskustelufoorumi suljettiin huhtikuussa, ilmaisi moni vanha käyttäjä huolensa siitä, että viestiketjut katoaisivat bittiavaruuteen iäksi. Eikä ihme, ovathan MuroBBS:n viestiketjut merkittävä osa suomalaisen tietotekniikkaharrastuksen historiaa, ja paljon muitakin keskusteluita foorumilla käytiin.

Voimme nyt vahvistaa, että MuroBBS:n keskustelut on otettu talteen tulevia sukupolvia varten.

Muropaketin foorumin alkukesän aikana arkistoinut Kansalliskirjasto on kaikille avoin kulttuuriperintöorganisaatio, joka palvelee valtakunnallisesti kansalaisia, tiedeyhteisöjä ja muita yhteiskunnan toimijoita.

MuroBBS:n sisältö on nyt luettavissa Kansalliskirjaston yhteistyöpisteiden vapaakappaletyöasemilta, joita on Kansalliskirjaston lisäksi Turun yliopiston kirjastossa, Jyväskylän yliopiston kirjastossa, Åbo Akademin kirjastossa, Oulun yliopiston kirjastossa ja Itä-Suomen yliopiston kirjastossa sekä Eduskunnan kirjastossa ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kirjastossa. Asemilla voi katsella, kuunnella ja soveltuvin osin tulostaa eri aineistoja, mutta digitaalisten kopioiden tekeminen ei ole mahdollista.

Kansalliskirjaston arkistointi koskee vain foorumille kirjoitettuja julkisia viestejä, jotka olivat kaikkien luettavissa. Käyttäjien välisiä yksityisviestejä tai käyttäjien tietoja Kansalliskirjasto ei ole tallentanut. Muropaketin omistavan Otavamedian palvelimilta kaikki MuroBBS:n käyttäjien tiedot ja viestit poistetaan kolmen kuukauden kuluttua foorumin sulkemisesta alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

[Päivitys 27.6.2022: MuroBBS on nyt luettavissa vapaakappaletyöasemilla.]

Muropaketin uusimmat