Uusimmat

Kokemuksia Mirror’s Edgen PhysX:stä

17.02.2009 16:52 Ville Suvanto

Mirror’s Edge -peli julkaistiin Xbox 360- ja PlayStation 3 -pelikonsoleille Euroopassa 14. marraskuuta ja PC-puoleen luottavat käyttäjät pääsivät tykittämään Unreal Engine 3 -pelimoottoria käyttävää parkourtoimintaseikkailua 15. tammikuuta.

”Pelin varsinainen innovatiivinen myyntikikka piilee viritellyssä ensimmäisen persoonan pelinäkymässä. Kamera ei ole enää pelkkä liikkuva aseteline, vaan se pyrkii luomaan aidon illuusion pelihahmon mukana elämisestä. Taistelemisen ja ammuskelemisen sijasta henkeäsalpaavan vauhdikkaaseen akrobatiaan keskittyvä kenttäsuunnittelu yrittää myös ottaa kaiken irti uudesta näkökulmasta.”, eDome luonnehtii peliä.

”Mirror’s Edgen valkean hohtava ja futuristinen maailma tuntuu raikkaalta. Se myös näyttää tuhottoman komealta. Valon ja heijastusten leikki on silmiä hivelevän kaunista katseltavaa Faithin kiitäessä tukka hulmuten katolta toiselle. Sisätiloissa vaikutelma sen sijaan latistuu ulkoilmakenttiä tavanomaisemmaksi. Rumasta pelistä ei kuitenkaan missään vaiheessa ole kyse.”

Muropaketti testasi Mirror’s Edgeä nopeasti PhysX:n kannalta, sillä kyseessä on yksi ensimmäisistä NVIDIAn PhysX-teknologiaa hyväksi käyttävä peli. Pelin valikoista on mahdollista kytkeä PhysX päälle tai pois päältä ja päällä ollessa pelissä on mukana erilaisia muun muassa laseihin ja kankaisiin keskittyneitä PhysX-efektilisäyksiä. PhysX-efektejä on ripoteltu niukahkosti, mutta ne tuovat mukavaa piristystä peliin.

Efektejä käyttäessä on kuitenkin syytä varmistaa, että tietokone on varustettu tarpeeksi tehokkaalla näytönohjaimella, sillä ilman PhysX-tuellista näytönohjainta efektit tuottavat takuuvarman diashow’n, kun laskenta keskittyy näytönohjaimen sijaan prosessorin harteille.

Muropaketin toimitus tykitti Xbox 360 -version läpi viime vuoden puolella ja PC-versiota testattiin nyt parin ensimmäisen kentän verran. Lisäksi suoritimme pikatestauksen suorituskykyyn, kun PhysX-efektit pidettiin päällä ja näytönohjainten ajureista kytkettiin ensiksi PhysX-tuki päälle ja toisessa vaiheessa pois päältä.

Testikokoonpanossa käytettiin Intel Core i7-920 -prosessoria Turbo Mode -ominaisuudella, kolmea gigatavua DDR3-muistia, GeForce GTX 285 -näytönohjainta sekä 64-bittistä Windows Vista -käyttöjärjestelmää.

Kun ajureista oli kytketty PhysX-tuki päälle, Fraps-ohjelmalla mitattuna peli pyöri 45 / 59,8 / 63 FPS:n (minimi / keskimääräinen / maksimi) ruudunpäivitysnopeudella. Seuraavaksi tuki kytkettiin pois päältä, jolloin PhysX-efektit laskettiin prosessorilla, ja ruudunpäivitysnopeuksissa havaittiin selkeä romahdus. Tulokseksi saatiin tuolloin 7 / 41,4 / 63 FPS:ää.

Muropaketin uusimmat