Uusimmat

Muumien suosio jatkuu maailmalla

10.06.2009 11:05 Muropaketin toimitus

muumiMuumi ja vaarallinen juhannus –animaatio on saanut vahvan avauksen Puolassa, jossa se sai ensi-iltansa 15. toukokuuta. Elokuvaa levitetään maassa 80 kopiolla ja se on saanut erinomaisen vastaanoton. Tähän mennessä elokuvalla on ollut Puolassa jo yli 63 000 katsojaa.

Muumi ja vaarallinen juhannus on saanut ensi-iltansa Puolan lisäksi jo Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Islannissa. Seuraavana elokuva nähdään valkokankaalla Virossa kesäkuussa ja Japanissa elokuussa sekä myöhemmin tänä vuonna Liettuassa ja Latviassa. Elokuvaoikeudet myytiin Cannesin elokuvafestivaaleilla myös Ranskaan, missä se julkaistaan marraskuussa. Lisäksi se on saamassa laajan elokuvateatterilevityksen Venäjällä. Elokuva on myös myyty jo useisiin maihin DVD- ja tv-levitykseen.

Muumi ja vaarallinen juhannus julkaistiin Suomessa huhtikuussa 2008. Elokuvan on ohjannut Maria Lindberg ja käsikirjoituksesta vastasivat Minna Karvonen ja Iivo Baric. Elokuva perustuu 70-80 –luvun taitteessa tuotettuun Muumien maailma –animaatiosarjaan. Elokuva on kuvamaailmaltaan huikaiseva ja Tove Jansson oli itse taiteellisesti vahvasti mukana animaation suunnittelussa.

Lue Kaistan arvostelu elokuvasta täällä:Muumi ja vaarallinen juhannus (****)