Uusimmat

HBO:n eniten myötähäpeää aiheuttava sarja jatkuu helmikuun lopussa

09.02.2016 18:32 Aki Lehti

Hittisarjan stara jatkaa itsensä nöyryyttämistä

Lena Dunhamin luomaa ja tähdittämää Emmy-palkittua Girls-sarjaa on luvassa vielä kaksi kautta. 

Kymmenestä jaksosta koostuvalla 5. kaudella Dunhamin esittämä Hannah on unohtanut kirjailijanhaaveensa ja jatkaa työtään opettajana poikaystävänsä Franin rinnalla. Marnie stressaa häitään Desin kanssa ja alkaa pian kaivata omaa tilaa, sekä kirjaimellisesti että kuvainnollisesti. Terapeutiksi aikova Jessa yrittää pysyä kaidalla tiellä ja kehittelee orastavaa romanssia. Shoshanna nauttii uudesta työstään Japanissa ja flirttailee pomolleen, vaikka onkin kaukosuhteessa poikaystävänsä kanssa.

Dunhamia on sarjan neljän tuotantokauden aikana kiitelty hänen rohkeudestaan näyttää itsensä kohtauksissa, joissa hän toistuvasti nolaa itsensä, ei häpeä ylipainoaan ja saa katsojan tuntemaan olonsa epämukavaksi. Myötähäpeä on tässä tapauksessa positiivinen asia.

Vuonna 2012 Girls voitti Emmy-palkinnon parhaasta komediasarjan roolituksesta ja on saanut tähän mennessä yhteensä 14 Emmy-ehdokkuutta. Vuonna 2013 sarja voitti sekä parhaan komediasarjan että parhaan komediasarjan naisnäyttelijän (Lena Dunham) Golden Globe -palkinnot.

HBO on vahvistanut Girlsin jatkuvan vielä 6. ja viimeiselle kaudelle, joka on luvassa vuonna 2017. ”On vaikea kuvitella upeampaa luovaa kokemusta kuin Girlsin tekeminen”, Dunham kommentoi. ”HBO:n minulle, Jennille ja Juddille tarjoama vapaus ja tuki on harvinaislaatuista, näyttelijämme ovat ensiluokkaisen sitoutuneita ja kuvausryhmämme on kuin perhe minulle. Girls on ollut osa elämääni 23-vuotiaasta lähtien. Nyt olen melkein 30, joten sarja on kattanut lähes vuosikymmenen elämääni, ja nyt tuntuu sopivalta saattaa tarina päätökseen. Odotamme innolla kuudennen kauden tekemistä: se tulee tekemään kunniaa näyttelijöillemme, kuvausryhmällemme sekä upeille faneillemme.”

Girlsin 5. kausi alkaa HBO Nordicilla 22. helmikuuta.

GIRLS_CB_Ep502_04_22_15_163

Lähde: HBO Nordic

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat