Uusimmat

LG työstää omia järjestelmäpiirejä, mukana myös Intel

07.10.2017 10:58 Muropaketin toimitus

LG on liittymässä harvalukuisten puhelinvalmistajien joukkoon, ja aikoo kehittää ainakin kaksi järjestelmäpiiriä. Tieto päätyi julkisuuteen yllättäen Euroopan unionin tavaramerkkirekisteröinnin kautta.

LG on hakenut tavaramerkkejä nimille LG EPIK Processor ja LG KROMAX Processor. Hakemukset koskevat vain nimiä, eikä niissä paljasteta piireistä juuri mitään, ainoastaan että kyseessä ovat moniydinsuorittimet.

Aivan puun takaa paljastus ei tullut, sillä AndroidHeadlines muistuttaa Intelin ja LG:n ilmoittaneen yhteistyöstä jo vuosi sitten. Teknojättien aikomus oli luoda uusi mobiilijärjestelmäpiiri LG:n käyttöön vuoden 2017 aikana. Piiri aiotaan aiempien tietojen mukaan valmistaa 10 nanometrin viivanleveyttä hyväksikäyttäen.

AndroidHeadlines myös epäilee, että uudet piirit eivät olisi tulossa lainkaan puhelimiin, vaan erilaisiin älylaitteisiin kuten älylukkoihin, herätyskelloihin ja älykaiuttimiin. Toisaalta LG on käyttänyt omaa järjestelmäpiiriään puhelimessa. Vuosien takainen LG G3 Screen -malli käytti LG NUCLUN -piiriä. Puhelin oli myynnissä vain Etelä-Koreassa, ja keräsi enimmäkseen haukkuja heikon suorituskykynsä vuoksi.

Intelin seikkailut mobiilimaailmassa ovat toistaiseksi olleet epäonnistuneita, nähtäväksi jää millaista hedelmää yhteistyö LG:n kanssa lopulta poikii.