Uusimmat

SimCity – ”otamme kaupunginrakentelun tosissamme mutta hilpeydellä”

06.03.2013 17:00 Jukka O. Kauppinen

Huomenna jyrähtää. SimCity. Vuonna 1989 Maxis-niminen pikkufirma julkaisi mullistavanhauskan strategiapelin, joka valloitti pelaajien sydämet suorastaan ennennäkemättömällä tavalla. Edellisestä kunnon SimCitystä on kuitenkin jo kotva, sillä SimCity 4 julkaistiin kokonaiset yhdeksän vuotta sitten.

Mitä uusi peli oikein meille tarjoaakaan? Siitä meille kertovat muun muassa EA Maxis -studion johtaja Bret Berry, tuottaja Andy Pigula ja Kip Katsarelis.

 

Bret Berry

Bret Berry on pitkän linjan pelimies, jolla on taustallaan uraa muun muassa Segalla, Mindscapella ja Ubisoftilla. 80-luvulla pelialalla aloittanut veteraani on nykyään EA Maxisin johtaja.

 

Osa 1:

 

Miten vakuutat vanhan, jo Amigalla SimCityä pelanneen, uutuudestasi? Nettipelattavat kaupunginrakentelusimulaatiot. Online-pelaamisesta, tosimaailman kaupungeista.

 

Osa 2:

 

Suosituista kaupunginrakenteluista, katastrofeista, Bretin oma tausta, Maxis-studiosta…

 

SimCity-tuottaja Andy Pigula

 

Nelinpelin pojat tutustuivat SimCity-peliin aiemmin Digiexpo-messuilla ja haastattelivat samalla myös pelin tuottaja Angy Pigulaa.

 

SimCityn salat

 

Dome ja Nelinpeli ottivat osaa SimCity-pelin pressitapahtumaan Tukholmassa. Peliin tutustumisen ohella saimme haastateltavaksemme myös tuottaja Kip Katsarelisin.

Näin Jason muisteli Tukholmassa viettämäänsä iltapäivää SimCityn parissa:

Oli hämmentävää huomata, kuinka Maxis-miesten kermaiset puheet lelulaatikoista ja Sim-hahmojen merkityksestä olivat aivopesseet kuvittelemaan uuden SimCityn olevan alkioksi kevennetty versio vanhasta kunnon kaupunkimanageroinnista. Totuus paljastui nopeasti toisenlaiseksi, sillä SimCity on koreasta pintakiillosta huolimatta entistä monirattaisempi kellopeli. Oi ilon päivää!

Uuden SimCityn ”pehmeät arvot” kehittyvästä pienoismalligrafiikasta virtuaali-ihmisten arkiaskareiden tapittamiseen ovat persoonallisia pikkulisiä, joiden ominaisin virka on koristaa monimuotoisuudellaan ja keskinäisellä vuorovaikutuksellaan hämmentävän kimuranttia alajärjestelmien kerroskakkua. SimCityn ytimessä on yhä simulaatiolle jokaisen iskunsa lyövä sydän. On hatunnoston arvoinen suoritus Maxisilta, että tiimi on saanut puristettua kaikki lankakeränsä päät näin petollisen yksinkertaiselta vaikuttavaksi käyttöjärjestelmäksi, joka suorastaan huutaa pelaajaa kokeilemaan venyvyytensä rajoja.

Merkittävin askarruttamaan jäänyt kynnyskysymys oli kaupunkivaltioiden pienehkö pinta-ala. Uudisraivaajan mielialaa latisti toistuvasti maa-alueen äärillä häämöttävät rajalinjat, jotka tuntuivat nousevan eteen kun kaupunki oli vasta puolimatkassa metropoliglooriaan. Toisaalta ahtaaksi rajatut sermit voivat osoittautua siunaukseksi valepuvussa, sillä niukat läänimitat ajavat pelaajan perustamaan tiiviisti yhteen hiileen puhaltavia kaupunkiverkostoja ja hallinnoimaan suuria kokonaisuuksia.

 

SimCity

Tekijä: EA Maxis

Julkaisija: EA

Tulossa: Mac, PC

Pelaajia:1, monta (internetissä)

Pelin kotisivu: http://www.simcity.com

Jukka O. Kauppinen, Jason Ward

 

Lue myös

Army of Two: The Devil’s Cartel -ensikosketus – luvassa riemukasta luotibalettia

BioShock Infinite – haastattelussa pelisuunnittelija Shawn Elliot (osat 1-4)

BioShock Infinite -ensikosketus: lentävän kaupungin paratiisi (osa 1)

BioShock Infinite -ensikosketus: Paratiisista on vain askel helvettiin (osa 2)

Crysis 3 -haastattelu – huippukehittynyt predator ja jousi [1-3]

Nyyppä EVE Onlinen maailmassa: ihmeiden galaksi

Spartacus Legends – K18, F2P ja päät poikki